foto: LETA
18 gadus vecs kungs Talsu pusē 3 dienas pēc tiesību iegūšanas tās spiests zaudēt
Policija aprīļa vidū veica plašus reidus.
112
2017. gada 25. aprīlis, 16:24

18 gadus vecs kungs Talsu pusē 3 dienas pēc tiesību iegūšanas tās spiests zaudēt

Kasjauns.lv

Kāds jaunietis Talsu novada, Lībagu pagastā, trīs dienas pēc autovadītāja apliecības iegūšanas būs spiests no tām šķirties. 

Kā stāsta Kurzemes reģiona pārvaldes likumsargi, sestdien plkst.13 ceļa posmā Talsi-Stende-Kuldīga tika apturēta kāda automašīna, kuras vadītājs traucies ar 160 kilometriem stundā, lai gan atļautais ātrums bijis 70 kilometri. 

Izrādījās, ka pārkāpējs ir 1999.gadā dzimis jaunietis, kurš tikai pirms trim dienām bija ieguvis vadītāja apliecību. Likumsargi norāda - pēc šāda pārkāpuma jaunietis no tiesībām spiests šķirties. 

Policisti atgādina, ka 19.aprīlī no plkst.6 norisinājās ātruma kontroles maratons, kura laikā Kurzemē 133 transportlīdzekļu vadītājiem tika noformēts administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. 
Tieši Talsu pusē protokolu skaits bija vislielākais – 40. 

Savukārt, atskatoties uz visu nedēļu kopumā, visā Kurzemē 274 transportlīdzekļu vadītājiem noformēti protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Talsu pusē – 80, Liepājas pusē – 66, Ventspils pusē – 51, Saldus pusē – 45, bet Kuldīgas pusē – 32.

"Valsts policija aicina transportlīdzekļu vadītājus arī ikdienā, piedaloties ceļu satiksmē, nebūt pārgalvīgiem un ievērot atļauto braukšanas ātrumu," norāda likumsargi.