foto: LETA
Par vairāk nekā 2 miljoniem eiro pārbūvēs televīzijas torni
Rīgas radio un televīzijas tornis Zaķusalā.
Sabiedrība
2017. gada 13. aprīlis, 07:55

Par vairāk nekā 2 miljoniem eiro pārbūvēs televīzijas torni

LETA

Šodien svinīgā pasākumā tiks parakstīts līgums par būvprojekta izstrādi Zaķusalas TV tornim, informēja "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) pārstāvji.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā pieejamā informācija, līguma cena ir 2,225 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), un to pildīs SIA "Nams".

Līgums ar drošu elektronisko parakstu tiks parakstīts šodien plkst.14.30, Zaķusalas TV tornī, Zaķusalas krastmalā 1, Rīgā. Pasākumā piedalīsies LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis, kā arī virkne LVRTC darbinieku.

Kā norādīja LVRTC pārstāvji, Rīgas radio un televīzijas stacija, jeb Zaķusalas TV tornis, jau vairāk nekā trīsdesmit gadus ir ne vien neatņemama galvaspilsētas silueta sastāvdaļa, bet arī augstākā brīvi stāvošā būve Eiropas Savienībā. Kopš torņa ekspluatācijas uzsākšanas ir būtiski paplašinājusies torņa tehnoloģiskā funkcija un šodien tas pilda gan radio un televīzijas apraides nodrošināšanas funkciju, gan nodrošina datu centra, datu pārraides un datu tranzīta pakalpojumus, kā arī kļuvis par nozīmīgāko elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēju kolokācijas punktu Baltijā.

Jau trīs gadus LVRTC speciālisti ir veikuši priekšdarbus, gatavojoties vērienīgas TV torņa un tam pieguļošās teritorijas pārbūves projekta uzsākšanai. Patlaban ir izstrādāts minimālais sastāvs būvprojektam, uz kura pamata Rīgas pilsētas būvvalde izsniedza būvatļauju. Līdz ar šodien notiekošo līguma noslēgšanu tiks uzsākts divus gadus ilgs projektēšanas process.