foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Šovakar Rokkafejnīcā vāks naudu grūtībās nonākušiem mūziķiem
Pēc koncerta varēs nopirkt "Duets Sandra" vecos albumus.
Kultūra
2017. gada 23. marts, 07:29

Šovakar Rokkafejnīcā vāks naudu grūtībās nonākušiem mūziķiem

LETA

Šodien plkst.19 Latvijas 1.Rokkafejnīcā notiks fonda "Līdzskaņa" rīkots labdarības koncerts, kurā tiks vākti ziedojumi fonda īstenotajām aktivitātēm Latvijas grūtībās nonākušo mūziķu atbalstam, informēja fonda pārstāve Baiba Kojare.

Koncertā uzstāsies Andis Grīva, Aigars Krēsla, Ralfs Eilands, Olga Rajecka, kā arī grupas "Indygo", "Flame and the Rolltons", "Fuck Art", "Riga Raggae", "The Hobos", "Inokentijs Mārpls" un "Oranžās brīvdienas".  Tāpat nu jau bez Sandras uzstāsies "Duets Sandra", un dueta solists, atraitnis Andris Brīnums savā feisbuka kontā teic, ka pēc jebkurš interesents varēs nopirkt albumus, kuros skanēja Sandras balss, jo "jaunajos ierakstos jau viņa vairs neskanēs..."

Vakaru vadīs Artūrs Mednis.

"Dueta Sandra" jaunais sastāvs: divi Andri - Brīnums un Roga

gallery icon
21

Visi koncertā iegūtie līdzekļi tiks izmantoti atbalsta sniegšanai grūtībās nonākušajiem Latvijas izpildītājiem un producentiem, par kuriem iesniegti palīdzības pieteikumi fonda mājaslapā. Patlaban fonds saņēmis piecus palīdzības pieteikumus - par atbalsta piešķiršanu tiks lemts nākamnedēļ, 27.marta, fonda padomes sēdē.

Fonda mērķis ir sniegt finansiālu, praktisku, emocionālu atbalstu izpildītājiem un fonogrammu producentiem, lai palīdzētu atveseļoties, kā arī pārvarēt pēkšņus zaudējumus un grūtības dzīvē, kas vienlaikus liegušas māksliniekiem iespēju attīstīt savu radošumu un apgrūtinājušas sadzīvi, tādējādi arī izolējot māksliniekus no ierastās ikdienas vides.

Fonda izveides ideja dzima pēc tam, kad nežēlīga slimība 57 gadu vecumā dzēsa Sandras Brīnumas dzīvību. Nepilnu pusgadu pirms tam tuvinieki bija spiesti vākt ziedojojumus, māksliniecei atvieglotu ciešanas.

Daži spilgti mirkļi no "Duets Sandra" 25 gadu ilgās darbības

2017. gada 10. februārī mūžībā devās Sandra Brīnuma no grupas "Duets Sandra". Lūk, daži spilgti mirkļi no "Duets Sandra" 25 ...

gallery icon
11

Zemes klēpī gulda "Duets Sandra" solisti Sandru Brīnumu

2017. gada 14. februārī Pēterupes kapos Saulkrastos zemes klēpī guldīta “Duets Sandra” solisti Sandru Brīnumu, kura mira 2017. gada 10. ...

gallery icon
18