2009. gada 23. aprīlis, 08:49

Fidels Kastro: Lai turpinātu Kubas embargo, Obama ķeras pie meliem

Jauns.lv

Havana, 23.apr., LETA--AFP. ASV prezidents Baraks Obama ķeras pie meliem, lai varētu turpināt Kubas embargo un saglabātu nemainīgu Savienoto Valstu politiku pret "Brīvības salu", uzskata bijušais Kubas prezidents Fidels Kastro.

"Mēs labāk saprastu patiesos ierobežojumus, ar ko jārēķinās ASV prezidentam, ja viņš savas rīcības attaisnošanai neķertos pie meliem," Fidels norāda publikācijā, kas trešdien parādījusies tīmekļa vietnē "cubadebate.com".

Amerikas samitā, kas nesen notika Trinidādā, Obama sacīja, ka embargo neatcels, ja Kubā netiks ieviestas plašākas brīvības.

"Vai mums ir jāpieņem Savienoto Valstu tiesības turpināt blokādi visu ģeoloģisko laikmetu līdz kapitālistu demokrātija sasniedz Kubu," vaicā leģendārais Kubas revolūcijas līderis.

"Mēs neesam jums prasījuši kapitālistu demokrātiju, kurā jūs esat auguši un kurai, ar pilnām tiesībām, ticat," vēršoties pie Obamas, norāda Fidels.

"Mēs nepretendējam uz to, lai mūsu politisko sistēmu eksportētu uz Savienotajām Valstīm," publikācijā, kurai dots virsraksts "Samits un meli", raksta Kastro.