2009. gada 23. aprīlis, 13:51

"Rimi" akcijā "Sadzirdēt savu māmiņu" saziedoti gandrīz Ls 15 000

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Nepilnu divu mēnešu laikā "Rimi" ziedojumu kastītēs akcijai "Sadzirdēt savu māmiņu" saziedoti gandrīz 15 000 latu, par kuriem tiks iegādāti digitālie dzirdes aparāti astoņiem pirmsskolas vecuma bērniem, aģentūru LETA informēja SIA "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa.

Kā norādīja portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, pateicoties "Rimi" klientu atsaucībai, ir saziedots vairāk naudas, nekā bija nepieciešams, tāpēc savu māmiņu sadzirdēt varēs vēl divi bērniņi. Pateicoties šai akcijai, astoņi bērni iegūs digitālos dzirdes aparātus.

Valsts apmaksātie lineārie dzirdes aparāti izkropļo skaņu, rada skaņas sprādziena efektu, kas bieži izraisa galvassāpes. Ar lineāriem dzirdes aparātiem ir apgrūtināta valodas uztvere un bērni nevar saprast skolotāja teikto.

Turklāt, lai sasniegtu labākus rezultātus, digitālie dzirdes aparāti jālieto pēc iesējas agrīnākā vecumā. Visi bērni ir pirmskolas vecumā, un tas nozīmē, ka ir cerības, ka viņi spēs apgūt runu, valodu, sāks mācīties lasīt, un ļoti iespējams, ka pat varēs apmeklēt vispārizglītojošu skolu.

No 20.aprīļa līdz 29.maijam "Rimi" veikalos visā Latvijā varēs ziedot akcijai "Labestības diena". Šogad nepieciešams savākt 69 210 latus, lai Alekss staigātu, Lakija dzirdētu, Vera Marija redzētu, Anna Aļona dzīvotu. Ziedot iespējams arī portālā "Ziedot.lv" un pa labdarības tālruni 90006383, ziedojot bērniem vienu latu.