2009. gada 23. aprīlis, 15:40

Reiniks gatavs streikot arī turpmāk

Jauns.lv

Viens 10 000 skolotāju protesta gājiena dalībniekiem šopavasar Rīgas ielās bija arī Tērvetes mūziķis Artūrs Reiniks

Kaut arī dziedātāja un šova Zelta talanti vadītāja Laura Reinika tēvs Artūrs Reiniks vairāk pazīstams kā grupas Tērvete mūziķis, ikdienā viņš ir skolotājs. Artūrs jau vairāk nekā 25 gadus pasniedz mūzikas nodarbības, vada ansambli un popgrupas nodarbības Annas Brigaderes pamatskolā un Auru pamatskolā.

Šogad Reinikam draud ne tikai valdības noteikts algas samazinājums par 20%, bet arī darbavietas zaudējums, jo gatavojas slēgt Dobeles rajona Auru pamatskolu. „Agrāk mans pamatdarbs bija skolotājs, bet ar mūziku nodarbojos brīvajā laikā — tagad ir otrādi, jo ar skolotāja algu iztikt nevar...” skumji secina Laura tētis, tomēr paužot prieku, ka protesta gājiens izdevies un tajā pulcējies vairāk skolotāju, nekā iepriekš plānots. „Man tikai nepatika, ka bija ilgi jāgaida, līdz Repše (Latvijas finanšu ministrs Einars Repše. — S. L.) iznāca no valdības mājas. Kad viņš beidzot parādījās, skolotāji uzreiz sāka izkliegt lozungus, un neko nevarēja dzirdēt, ko Repše teica. Pareizi jau bija tos lozungus saukt, taču varēja mazliet pagaidīt, kamēr Repše beidza runu,” vērtē Reiniks.

Viņš domā, ka šī nebija pēdējā protesta akcija valstī. „Ja visi mazapmaksātie darbinieki vienotos kopējā beztermiņa streikā, tad gan būtu rezultāts!” pārliecināts ir Artūrs Reiniks.