Sabiedrība
2009. gada 23. aprīlis, 16:03

Miķelsons neplāno pamest "Latvenergo"

Jauns.lv

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons negrasās pamest amatu sakarā ar plānoto atalgojuma samazināšanu, informēja "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis

Taču gan Miķelsons, gan viņa kolēģi "Latvenergo" valdē uzskata, ka svarīgi ir izveidot tādu motivācijas sistēmu, kas ļautu piesaistīt valsts uzņēmumiem labākos darba tirgū pieejamos resursus. Tas, ka šobrīd tā nav, uzņēmuma vadībai rada bažas, uzsvēra Siksnis. Ņemot vēra visus apstākļus, "Latvenergo" cer, ka nākotnē tomēr tika atrasts kāds veids, kā samērot uzņēmumu vadītāju algu ar atbildību, kas uz tiem gulstas, kompetenci, kuru viņu darbs paredz, un atalgojumu par līdzīgu darbu citos līdzīgos uzņēmumos.

Ekonomikas ministrija (EM) iecēlusi jaunu "Latvenergo" padomi samazinātā sastāvā, aģentūru  EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena. Par "Latvenergo" padomes locekļiem iecelti Roberts Dilba, Juris Zvirbulis un Margarita Brikmane. Vienlaikus uzdots "Latvenergo" padomei samazināt uzņēmuma valdes locekļu atalgojumu atbilstoši likuma normām.

Līna Mašina / LETA