2009. gada 27. aprīlis, 21:36

Rīgas domes vēlēšanās startēs 17 partijas

Jauns.lv

Rīga, 27.apr., LETA. Dalībai Rīgas domes vēlēšanās šā gada vasarā kopumā ir iesniegti 17 deputātu kandidātu saraksti, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Šodien savus sarakstus iesniegušas piecas partijas - "Rīcības partija", partija "Jaunlatvija", kuras saraksta līderis ir tās dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Didzis Šmits, partija "Visu Latvijai!", "Libertas.lv", bet pēdējie savu sarakstu iesnieguši partijas "Sabiedrība citai politikai" pārstāvji, kurā ar pirmo numuru startēs bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Aleksejs Loskutovs.

Dalībai Rīgas pašvaldības vēlēšanās jau iepriekš bija pieteikusies Rīcības partija, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), Osipova partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, partija LPP/LC, partija "Jaunais laiks", Tautas partija, partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", "Pilsoniskās savienība", "Saskaņas centrs", Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partija un "Par Dzimteni!".

Saskaņā ar "Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumu" tiesības kandidēt ir personai, ja tā ir bez pārtraukuma reģistrēta dzīvesvietā attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz pēdējos desmit mēnešus vai tā ir attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā nostrādājusi kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais vismaz pēdējos četrus mēnešus, vai tai attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā pieder likumā noteiktajā kārtībā reģistrēts nekustamais īpašums.

Deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana vēlēšanām noslēdzās šodien.