2009. gada 18. maijs, 13:01

Kannu kinofestivāla publika izsvilpj Larsa fon Trīra jauno filmu

Jauns.lv

Kannas, 18.maijs, LETA--REUTERS. Dāņu kinorežisora Larsa fon Trīra jaunākais darbs "Antichrist" Kannu festivālā uzņemts ar šķidriem aplausiem, smīniem un lielu sašutumu.

Filma, kurā galvenajās lomās spēlē Vilems Defo un Šarlote Gensbūra, kas cenšas tikt pāri sava vienīgā bērna nāvei, ātri kļuvusi par šī gada festivāla visvairāk apspriesto darbu. Lai tiktu galā ar lielo zaudējumu, Defo attēlotais varonis cenšas palīdzēt savai sievai, izrakstot viņai spēcīgas zāles, kas viņu nomierina uz vairākām nedēļām. Vēlāk viņi nolemj pārcelties uz kādu nomaļu koka būdiņu meža vidū, lai atkoptos, kur Gensbūras varone zaudē kontroli pār savām jūtām.

Lai arī Kannu publika parasti izceļas ar sevišķu izvēlīgumu un filmu seansu laikā nekautrējas skaļi paust savu neapmierinātību, sestdien notikušā filmas seansa laikā skatītāji kļuva neierasti demonstratīvi. Daudzi skatītāji lielajā Debisī kinoteātrī iebilda arī pret fon Trīra lēmumu veltīt savu filmu krievu kinorežisoram Andrejam Tarkovskim. Dažu skatītāju aplausus pārmāca skaļie neapmierinātības izsaucieni.

Neskatoties uz publikas reakciju un jautājumiem, kāpēc filma vispār iekļauta festivāla konkursa programmā, 53 gadus vecais režisors norādīja, ka viņa darbs bija zināma veida terapija pret depresiju, no kuras viņš cieta pirms diviem gadiem. "Vienīgā atvainošanās, ko es varu lūgt pieņemt, ir mana pilnīga ticība šai filmai - nozīmīgākajai filmai visā manā karjerā!" paziņoja fon Trīrs.

2000.gadā Lars fon Trīrs saņēma Kannu festivāla galveno balvu par savu filmu "Dancer in the Dark" ("Dejotāja tumsā") ar Bjorku galvenajā lomā.

Šogad Kannu kinofestivāls norisinās no 13. līdz 24.maijam.