2009. gada 18. maijs, 13:04

Milānas "Inter" Itālijas čempiontitula izcīnīšanu nosvin ar uzvaru

Jauns.lv

Roma, 18.maijs, LETA--AFP. Itālijas futbola čempiontitula izcīnīšanu ceturto gadu pēc kārtas svētdien ar uzvaru svinēja Milānas "Inter" vienība, kas savā laukumā ar rezultātu 3:0 viegli pieveica "Siena" vienību.

Maču "Inter" futbolisti iesāka vieglprātīgi, rādot trikus un uzlabojot jau tā "San Siro" stadionā valdošo svētku atmosfēru. Tomēr lēnām arī mājinieki sāka spēlēt kārtīgu futbolu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Šajā mačā rezultātu 44.minūtē atklāja Estevans Kambjaso, kurš raidīja bumbu vārtos ar atkārtotu sitienu pēc soda izspēles. Šī Milānas klubam arī bija pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja mačā. Pēc tam otrā puslaika septītajā minūtē rezultātu dubultoja Mario Balotelli, bet 76.minūtē Zlatans Ibrahimovičs guva savus 22.vārtus šosezon un panāca 3:0.

Jau ziņots, ka "Inter" futbolisti titulu garantēja jau sestdien, kad zaudējumu piedzīvoja cits Milānas klubs "AC Milan", kas izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:1) zaudēja "Udinese" vienībai.

"Šī bija svarīga uzvara un pieliks mūsu ballītei daudz treknāku punktu, nekā ja nebūtu uzvarējuši," pēc spēles teica "Inter" galvenais treneris Žozē Mourinju. "Šis bija nopietns mačs un mēs nejokojāmies. Mūsu spēks ir tas, ka vienmēr spēlējam nopietni. Pat šodien futbolisti mani saniknoja."

Citā mačā punktus zaudēja Turīnas "Juventus" komanda, kas nospēlēja 2:2 ar "Atalanta" vienību, un tās trešā vieta kopvērtējumā, kā arī automātiska kvalificēšanās nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīram joprojām nav garantēta.

Divas kārtas pirms turnīra beigām "Inter" rēķinā ir 81 punkts, tai ar 71 punktu seko "AC Milan", "Juventus" rēķinā ir 68 punkti, bet pēdējās septiņās spēlēs sešas uzvaras izcīnījusī "Fiorentina" komanda tikusi pie 67 punktiem.