2009. gada 19. maijs, 16:29

Arī olimpiskais čempions Štrombergs stādīs koku Olimpiskajā alejā

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Pekinas olimpisko spēļu čempions Māris Štrombergs trešdien noslēgs pavasara stādīšanas darbus alejā pie Olimpiskā sporta centra (OSC) Rīgā, aģentūru LETA informēja LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne.

Štrombergs iepriekš nevarēja iestādīt kokus, jo tikai otrdien atlidoja no ASV, kur startēja Nacionālās riteņbraukšanas līgas (NBL) un Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) čempionātos. Šā gada sezonā NBL kopvērtējumā Štrombergs ir stabils līderis, bet ABA kopvērtējuma ieņem otro vietu.

Tāpat trešdien kokus stādīt piekrituši arī Pekinas olimpisko spēļu vicečempions šķēpa mešanā Ainārs Kovals un Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs džudo Vsevolods Zeļonijs.

Savukārt jau 12.maijā Olimpiskajā alejā kokus iestādīja olimpiskie čempioni Jānis Lūsis (šķēpa mešana) un Igors Vihrovs (vingrošana), kā arī olimpiskais vicečempions Vadims Vasiļevskis (šķēpa mešana.).

Šogad Olimpiešu alejā tiks iestādīti septiņi koki - 3 kļavas, 2 liepas, 1 ozols un 1 dižskābardis.

Kokus olimpieši stāda olimpiskā vides projekta "Sporto, saudzējot dabu" gaitā. Projekta mērķis ir vairot skolēnu izpratni par sociālo atbildību pret vidi savā skolā un ārpus tās, veselīgu dzīves stilu un videi draudzīgu uzvedību.

Projekts tapis, pateicoties Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) programmas "Olympic Solidarity" atbalstam un LOK sadarbojoties ar OSC un Latvijas Olimpiešu klubu.