Pagarina termiņus, kuros jāievieš kvalitātes uzlabojumi pasažieru pārvadājumiem

Jauns.lv

Pagarina termiņus, kuros jāievieš kvalitātes uzlab...

Rīga, 19.maijs, LETA. Saistībā ar valsts budžeta līdzekļu samazinājumu sabiedriskā transporta pakalpojumu zaudējumu kompensācijām Ministru kabinets šodien pagarināja termiņus pakalpojuma kvalitātes prasību ieviešanai.

Prasība par audiovizuālas informācijas sniegšanu autobusu salonos par pieturvietām starppilsētu maršrutos pagarināta par diviem gadiem, un to nepieciešams ieviest līdz 2013.gadam, bet vietējās nozīmes maršrutos - termiņš pārlikts no 2015.gada uz 2016.gadu.

Par aptuveni diviem gadiem pagarināti termiņi par sabiedrisko transportlīdzekļu tehniskajām prasībām, lai personām ar funkcionāliem traucējumiem, grūtniecēm un personām ar maziem bērniem atvieglotu iekļūšanu sabiedriskajā transportlīdzeklī un nodrošinātu šo personu pārvadāšanu.

Kā iepriekš skaidroja "Autotransporta direkcijas" (ATD) vadītājs Andris Lubāns, minētās izmaiņas ir daļa no Satiksmes ministrijas un ATD pasākumiem, kas valsts maršrutu tīklu dotāciju apmēru ļaus samazināt par 3,5 miljoniem latu.

Pēc Lubāna teiktā, kvalitātes prasību samazināšana vismaz šobrīd ļauj saglabāt pakalpojuma apmērus. Par kvalitātes uzlabošanos starppilsētu autobusos varētu nākties aizmirst vismaz uz trīs gadiem.