Sabiedrība

Jaunsleinis: Atlaižot skolotājus, tiks radīta sociāla spriedze

Jauns.lv

Atlaižot no darba lielu skaitu skolotāju, tiks radīta sociālā spriedze, šodien intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis.

Jaunsleinis: Atlaižot skolotājus, tiks radīta soci...

Ja no darba tiks atlaisti skolotāji, pašvaldības to vispirms izjutīs kā iedzīvotāju ienākuma nodokļa kritumu. Ņemot vērā, ka cilvēkiem nav uzkrājumu, radīsies sociāla nestabilitāte, uzskata Jaunsleinis.

Viņaprāt, cilvēkiem, kuriem nav darba, un beidzas piešķirtie pabalsti, ir tikai divas iespējas, kur lūgt palīdzību - pie radiem un pašvaldībās.

Kā ziņots, ja piepildīsies dramatiskākās prognozes par finansējuma samazinājumu izglītības nozarē un tiks palielināta pedagogu darba slodze, darbu var zaudēt līdz 10 000 pedagogu, vakar Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics.

Savukārt izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) uzsver, ka „Gruškevica sniegtā informācija neatbilst patiesībai, nav balstīta uz argumentētiem aprēķiniem, tā vairo sociālo spriedzi sabiedrībā un mācību gada noslēgumā maldina skolotājus”.

LETA