Raimonds Tiguls aicina uz ikgadējo koncertu Tiguļkalnā
Komponists Raimonds Tiguls.
Kultūra
2016. gada 30. maijs, 23:40

Raimonds Tiguls aicina uz ikgadējo koncertu Tiguļkalnā

Jauns.lv

Komponists Raimonds Tiguls aicina uz ikgadējo brīvdabas koncertu Tiguļkalnā, kas šogad veltīts paša komponista spilgtāko darbu retrospekcijai, informēja Talsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Ineta Fedko.

3.jūnijā plkst.20 jau piekto gadu Talsos norisināsies Tigula brīvdabas autorkoncerts "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā". Jubilejas koncerta mākslinieciskās programmas vadmotīvs ir "Rīta un vakara dziesmas", tā veidota kā retrospekcija par komponista spilgtākajiem daiļrades darbiem.

Viens no koncerta īpašajiem notikumiem būs Tigula un eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas jaunākā sadarbības projekta "Saules dainas" prezentācija.

Tigula korim veltītie darbi izskanēs Valsts akadēmiskā kora "Latvija" balsīs diriģenta Māra Sirmā vadībā, savukārt solisti Kristīne Zadovska un Zigfrīds Muktupāvels izdziedās Tigula un rakstnieces Noras Ikstenas "Ulubeles pasakas", stāstnieka lomā iejūtoties aktierim Andrim Keišam.

Koncerta programmu papildinās arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvartets, dziedātājas Ingrīda Krasovska un Asnate Rancāne, bungu un dūdu grupas "Auļi" dalībnieki Edgars Kārklis un Kaspars Bārbals, kā arī basģitāristi Roberts Rasa un Staņislavs Judins, bundzinieks Kristers Hartmanis un jaunā koklētāja Līga Griķe.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA