2009. gada 2. jūnijs, 23:44

Favorītu neveiksmes „Roland Garros” turpinās

Jauns.lv

Slovākijas tenisiste Dominika Cibulkova otrdien iekļuva Francijas atklātā čempionāta pusfinālā pēc pārliecinošas uzvaras pār krievieti Mariju Šarapovu.

Pirmajā setā Cibulkova uzvarēja ar 6:0, un arī otrajā setā viņa  varēja atstāt sausā savu pretinieci, jo viņai bija serve sestajā geimā. Taču Šarapovai izdevās to uzvarēt un arī nākamo geimu pie savas serves. Cibulkova bija pārāka nākamajā un noslēdza setu savā labā ar 6:2.

Pusfinālā 20 gadu vecā Cibulkova spēlēs pret pasaules pirmo raketi Dinaru Safinu no Krievijas kas otrdien pārliecinoši zaudēja pirmajā setā Viktorijai Azarenkai no Baltkrievijas ar 1:6, taču uzvarēja divos nākamajos  - 6:4, 6:2.

Trešdien ceturtdaļfinālos tiksies Sorana Kirstja (Rumānija) un Samanta Stosura (Austrālija) un Svetlana Kuzņecova (Krievija) un Serena Viljamsa (ASV).

Zviedrs Robins Sederlings, kurš astotdaļfinālā izslēdza no turpmākās cīņas Francijas atklātā tenisa čempionāta favorītu spāni Rafaelu Nadalu, otrdien iekļuva pusfinālā pēc uzvaras trīs setos pār krievu Nikolaju Davidenko.

Sederlings izcīnīja uzvaru ceturtdaļfinālā ar 6:1, 6:3, 6:1 un pusfinālā tiksies ar Fernando Gonzalesu (Čīle), kurš dienas otrajā ceturtdaļfināla spēlē uzvarēja ar trešo numuru izlikto Endiju Mareju (Lielbritānija) - 6:3, 3:6, 6:0, 6:4.

Trešdien ceturtdaļfinālus aizvadīs Huans Martins del Potro (Argentīna) un Tomijs Robredo (Spānija), kā arī Gels Monfils (Francija) un Rodžers Federers (Šveice), liecina rīkotāju informācija.

BNS