Rokmūziķis Sovvaļnīks iemēģina spēkus aktiera lomā. VIDEO
Dziesmas "Ceļā" klipā izdevies iemūžināt arī šosezon pēdējo Rēzeknes puses sniegu.
Kultūra
2016. gada 31. maijs, 13:00

Rokmūziķis Sovvaļnīks iemēģina spēkus aktiera lomā. VIDEO

Jauns.lv

“Ja jākrīt, tad jākrīt pa īstam, ja jāskrien, tad tā, lai skatītājs notic,” par saviem pirmajiem soļiem aktiera ampluā stāsta latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks. Kā tas izdevies, var novērtēt viņa jaunākajā klipā “Ceļš”, kurā izdevies iemūžināt arī šosezon pēdējo Rēzeknes puses sniegu.

Ceļš vienmēr ir izaicinājums, lielāks vai mazāks, bet ir. Arī piedāvājums izveidot klipu dziesmai „Ceļš” bijis izaicinājums, no kura latgaliešu rokmūziķim Sovvaļnīkam bijis grūti atteikties. „Tā ir iespēja pārbaudīt sevi nelielā aktiera lomā, kad es saprotu, ka, ja būs jākrīt, tad jākrīt pa īstam, ja jāskrien, tad jāskrien tā, lai skatītājs notic. Un kas gan var būt patīkamāks par skrējienu pie dabas krūts, pa mežu, sajūtot meža auru un karmu, par ko nedaudz arī ieskicēts klipā!” – saka Sovvaļnīks.

Dziesmas „Ceļš” (Pylni kārmani dabasu” – pilnas kabatas debesu) mūzikas autors ir pats Sovvaļnīks, bet teksta autore dzejniece Anna Rancāne. Klips filmēts Rēzeknes apkārtnē, baudot marta pēdējo sniegu. Lielu paldies Ingars Gusāns jeb Sovvaļnīks un grupas biedri Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass), Vadims Meļuščenkovs (bungas) saka Latgolys entuziastu grupai „Biļdis”, kas ierosinājuši, izdomājuši un nofilmējuši video.

Latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks līdz šim izdevis divus albumus – „Sūpluok” un „Bolts susātivs”, no kuriem otrais – „Latvijas Metālmūzikas gada balvai 2010” nominētais – bija veltīts latgaliešu dzejniekam Antonam Kūkojam.

Kasjauns.lv / Publicitātes foto