Lagzdiņš aicina uz Tautas partijas bāzes veidot jaunu partiju

Lagzdiņš aicina uz Tautas partijas bāzes veidot jaunu partiju

Jauns.lv

Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš piedāvā uz Tautas partijas bāzes konsolidēt vairākus politiskos spēkus un veidot jaunu partiju.

Lagzdiņš aicina uz Tautas partijas bāzes veidot ja...

jaunā partija būtu jāveido ar citu nosaukumu, jo ar esošo labo slavu atgūt nebūšot viegli
jaunā partija būtu jāveido ar citu nosaukumu, jo ar esošo labo slavu atgūt nebūšot viegli

TP valdes vadītāja Kristiāna Lībane–Šķēle esot gatava cienīt ikvienu viedokli — gan vecbiedru, gan jaunbiedru — un tos izskatīt, taču viņa neparedz nekādas sasteigtas darbības. "Laba politika nekad nav emocionāla politika," sacīja K.Lībane–Šķēle. Dzintars Ābiķis gan atminas, ka viņa padomos savulaik kolēģi neieklausījās — tostarp bija arī ieteikums TP dibinātajam Andrim Šķēlem atstāt partiju. TP kaitējumu nodarījis arī tas, ka medijos A.Šķēles biznesa intereses skatītas kontekstā ar valsts struktūru izmantošanu, uzskata Dz.Ābiķis. Sabiedrību A.Šķēle satricināja arī ar diskusiju par lata stabilitāti. Partijā A.Šķēlem ir pietiekami daudz aizstāvju — arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzskata: "Tas ir Šķēles bubulis. Šo stereotipu ir iespējams izmainīt, bet tas nav viegli, jo politiskie konkurenti apzinās, ka tas ir viens no tematiem, ar ko var mazināt Tautas partijas reputāciju".

TP vecbiedri uzskata, ka TP vienmēr bijusi "kā nikns kareivis," bet tagad tā mainījusi tēlu, ko pārtvēris LPP/LC līderis Ainārs Šlesers. Partijā ir dažāda izpratne par neveiksmju iemesliem un to, kādu TP vēlas redzēt vēlētāji. Tagad reģionu pārstāvjiem lūgs izšķirt šo strīdu. Līdz šim bija arī iespaids, ka vairākus no viņiem partijas politika interesē tikai tik tālu, cik tā spēj nodrošināt investīcijas pašvaldību izaugsmei, un viņiem pat ir ērti, ka visu izlemj TP spicē.

Intervijā Latvijas Radio Valmieras mērs Inesis Boķis (TP), kurš nodrošināja uzvaru vēlēšanās novadā, laikrakstam „Dienai” atzina, ka TP vadības izteikumi pirms vēlēšanām par pensiju samazināšanu vai lata devalvāciju radījuši neizpratni sabiedrībā.

Foto:LETA