Dizainerei Ripai starptautiska slava
Sabiedrība
2009. gada 11. jūnijā, 00:38

Dizainerei Ripai starptautiska slava

Jauns.lv

Zīmols „Baiba Ripa” ieguvis galveno godalgu starptautiskajā dizaina festivāla „Design assembly”, kas ik gadu norisinās Austrijā, Grācā. Austrieši Baibai piedāvājuši sadarbību, un nu mūsu dizaineres tērpi būs nopērkami vienā no populārākajiem Austrijas modes lielveikaliem – „Kastner & Öhler”.

Dizainerei Ripai starptautiska slava...
Šādus Baibas Ripas darinātus tērpus nu varēs iegādāties modes veikalos Austrijā.
Šādus Baibas Ripas darinātus tērpus nu varēs iegādāties modes veikalos Austrijā.

„Tā man ir iespēja izmēģināt, kā tirgoties ārzemēs un gūt jaunu pieredzi,” par iespēju priecājas dizainere, kurai kā galvenās balvas ieguvējai konkursā nu ir tas gods sadarboties ar populāro ārzemju lielveikalu. Pirmo reizi Austrijas lielveikals ir izvēlējies sadarbībai latviešu dizaineres darbus, kas apliecina šā zīmola darbu vienreizīgumu un kvalitāti.

Baiba stāsta, ka konkursā piedalījās dažādu valstu dizaineri, tostarp talanti no Vācijas, Ungārijas, Čehijas un citām Eiropas valstīm, un konkurss veidots kā aizraujošs modes šovs. Nozīmīgs faktors konkursā bija arī kandidātu spēja nodrošināt tērpus dažādos izmēros un pietiekamā daudzumā pārdošanai veikalā „Kastner & Öhler”.

Ja viss izdosies un Ripas kolekcija ārzemēs būs labi pirkta, dizainere nelaidīs garām iespēju turpināt sadarbību ar ārzemniekiem, jo īpaši ņemot vērā to, ka Latvijā dizaineriem šajos apstākļos nav īpašu iespēju.

„Latvijā mums nav veikalu, kuri tirgotu vietējo dizaineru darinājumus,” skumji secina Baiba, piebilstot, ka tāpēc tiek meklētas citas iespējas, kā tos realizēt. Dizainere gan spriež, ka, ja izveidosies veiksmīga sadarbība ar austriešiem, no Latvijas modes aprites tomēr pazust negribētos. Viņa izsaka cerību, ka ar laiku arī pie mums visas ekonomiskās problēmas tiks atrisinātas un pašmāju dizaineriem beidzot būs iespēja priecēt modes mīļotājus arī Latvijā.

ZANE VILKA