Sabiedrība

Zivtiņš: Procentuāli liels skaits no reibumā braucošajiem - velosipēdisti un mopēdu vadītāji

Jauns.lv

Brīvdienās pārbaudot transportlīdzekļu vadītājus, secināts, ka procentuāli liels skaits no reibumā braucošajiem ir velosipēdisti un mopēdu vadītāji.

Zivtiņš: Procentuāli liels skaits no reibumā brauc...

Par to šorīt intervijā Latvijas Radio informēja Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš, atzīstot, ka šai problēmai būs jāpievēršas turpmāk.

Kā intervijā LNT rīta raidījumā "900 sekundes" atzina Zivtiņš, no 300 pieķertajiem vadītājiem, kuriem alkohola daudzums organismā pārsniedza pieļaujamo normu, ap 100 bija velosipēdu vai mopēdu vadītāji.

Visvairāk reibumā aizturēto bijis Rīgā. Savukārt Daugavpilī nav aizturēts neviens reibumā braucošais. Šajā rajonā tiks izvērtēts policijas darbs, informēja Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks.

Kopējā statistika par situāciju uz ceļiem pagājušajās brīvdienās un aizturētajiem vadītājiem alkohola reibumā būs apkopota šodien dienas vidū.

Pašlaik apkopotā informācija liecina, ka ir Ludzā ir noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta četri cilvēki. Šajā negadījumā tiks veiktas ekspertīzes, taču sākotnējā informācija liecina, ka pie vainas varētu būt alkohols, informēja Zivtiņš.

Kopumā brīvdienās ir reģistrēti maz ceļu satiksmes negadījumi ar smagām sekām, Līgo dienā avārijās nav neviens bojāgājušais.