Konfederāciju kausu izrauj brazīlieši, spāņiem bronza
Sabiedrība
2009. gada 29. jūnijs, 09:41

Konfederāciju kausu izrauj brazīlieši, spāņiem bronza

Jauns.lv

Konfederāciju kausa izcīņā svētdien otro reizi pēc kārtas uzvarēja Brazīlijas valstsvienība, kas dramatiskā cīņā ar rezultātu 3:2 (0:2) pieveica ASV izlasi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēli sekmīgāk iesāka amerikāņi un desmitajā minūtē Klints Dempsijs pielaboja Džonatana Spektora centrējumu, savukārt 27.minūtē pēc brazīliešu aizsargu kļūdas Lendons Donovans izgājienā guva otros vārtus ASV izlases labā.

Tomēr Brazīlijas izlase nepadevās un jau otrā puslaika pirmajā minūtē Luišs Fabianu rezultāta starpību samazināja līdz 1:2, bet 74.minūtē viņš arī panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus mačā 84.minūtē guva Lusio.

Konfederāciju kausa izcīņas futbolā mačā par trešo vietu svētdien pašreizējā Eiropas čempionvienība Spānija ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:2) spraigā cīņā papildlaikā pieveica DĀR valstsvienību.

Rezultātu mača 73.minūtē atklāja DĀR izlases spēlētājs Katlego Mfela, bet tad spēles 88. un 89.minūtē divus vārtus guva Daniels Giza, izvirzot Spāniju vadībā ar 2:1. Mača kompensācijas laika trešajā minūtē Mfela guva savus otros vārtus spēlē, panākot neizšķirtu rezultātu, bet uzvaras vārtus spāņi guva 107.minūtē, kad precīzi sita Anglijas kluba „Liverpool” pussargs Ksavi Alonso.

Iepriekšējā Konfederāciju kausa izcīņas turnīrā, kas 2005.gadā notika Vācijā, triumfēja Brazīlija, kas finālā ar 4:1 (2:0) pārliecinoši pārspēja Argentīnas valstsvienību.

LETA/ Foto: AFP