Labdarības koncerts „Zvannieku” bērniem
Kultūra

Labdarības koncerts „Zvannieku” bērniem

Jauns.lv

Trešdien, 8. jūlijā pulksten 18.00 Rīgā Anglikāņu baznīcā notiks jau sestais labdarības koncerts „Mūziķi Zvannieku bērniem”.

Labdarības koncerts „Zvannieku” bērniem...
1. Sirsnīgā labdarības koncertā kopā muzicē gan Zvannieku bērni, gan profesionāli mūziķi.
1. Sirsnīgā labdarības koncertā kopā muzicē gan Zvannieku bērni, gan profesionāli mūziķi.
2. Zvanniekos ģimenes siltumu rod bērni, kas palikuši bez savu bioloģisko vecāku aprūpes.
2. Zvanniekos ģimenes siltumu rod bērni, kas palikuši bez savu bioloģisko vecāku aprūpes.

Koncerta programma mūzikas mīļotājiem neliks vilties – tajā piedalīsies Rihards Zaļupe (marimba), Artis Gāga (saksofons), Krišjānis Norvelis (bass), Andris Ābelīte (tenors, trompete), Evita Raituma (soprāns), Elīna Volkmane (soprāns), Jānis Kurševs (tenors), ,Kristīne Adamaite (ērģeles), , Ilze Urbāne (flauta), brāļi Oskars (saksofons) un Raimonds (klavieres)Petrauski, Ivars Hermanis (ģitāra), Ēriks Ešenvalds (klavieres), Danuta Ločmele (čells), senās mūzikas ansamblis „Shakespeare’s Consort” un citi, kā arī Zvannieku muzikālā ģimene. Programmā skanēs klasiskā mūzika no baroka līdz mūsdienām.

Alternatīvās ģimenes mājās „Zvannieki” Cēsu rajonā mācītāja Jura Cālīša un viņa sievas Sandras Dzenītes - Cālītes, kā arī daudzu brīvprātīgo aprūpēti aug vairāk kā 40 bērni no dažādām sociālā riska un nelabvēlīgām ģimenēm. Daudziem bērniem Zvannieki ir pirmā iespēja piedzīvot īstu ģimeni - Zvanniekos viņi tiek samīļoti, aprūpēti, skoloti un ārstēti. Lielajā ģimenē kopā būšana vienmēr saistās ar prieku un muzicēšanu, tādēļ ikgadējais labdarības koncerts bērniem ir lieli svētki un pārdzīvojums.

Koncerts ik gadu priecē gan ar mūziķu augsti profesionālo un kvalitatīvo sniegumu, gan ar sirsnību, ko rada paši Zvannieku bērni, kas koncerta izskaņā ar savām dziesmām pateicas gan mūziķiem, gan Zvannieku draugiem un atbalstītājiem.

Labdarības koncertu jau sesto gadu organizē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece Vizma Vilsone, kas ik gadus aicina savus kolēģus šai akcijai. Mūziķu atsaucība vienmēr ir bijusi liela un daudzi mūziķi ar prieku muzicē Zvannieku bērniem jau vairākus gadus.

Tieši pateicoties Zvanniekiem veltītajam labdarības koncertam par piecu ļoti laimīgu bērnu māmiņu nu kļuvusi Evita Raituma un viņas vīrs Edgars.Labdarības koncertā ziedotie līdzekļi tiks veltīti Zvannieku bērnu veselības uzlabošanai un rehabilitācijai.

Vairāk par Zvannieku mājām un iespēju ziedot, varat izlasīt http://zvannieki.lv/

Anda Leiškalne