Sabiedrība
2009. gada 23. augusts, 08:15

Latvijas augstākās amatpersonas piedalīsies "Baltijas ceļa" 20.gadadienas pasākumos

Jauns.lv

Latvijas augstākās amatpersonas svētdien piedalīsies "Baltijas ceļa" 20.gadadienai veltītajos pasākumos.

Valsts prezidents Valdis Zatlers noklausīsies svinīgo dievkalpojumu "Baltijas ceļa" 20.gadadienas un Molotova-Ribentropa pakta 70.gadadienas atcerei, piedalīsies Latvijas Televīzijas akcijā "Top Latvijas Likteņdārzs!", kā arī Baltijas vienotības skrējienā "Sirdspuksti Baltijai".

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze "Baltijas ceļu" atcerēsies, tiekoties ar Lietuvas kolēģi Arūnu Valinsku uz Latvijas-Lietuvas robežas, kā arī sakot uzrunu Lietuvas tautai "Baltijas ceļa" 20.gadadienai veltītā pasākumā Viļņā.

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šo dienu sagaidīs Lietuvā, piedaloties Svētajā misē Viļņas katedrālē, sakot uzrunu Viļņas Neatkarības laukumā, parakstot Baltijas Ministru padomes Premjerministru padomes kopīgo deklarāciju par godu Baltijas ceļa 20.gadadienai un piedaloties izstādes "Atmosties, Baltija" un "Baltijas ceļš - ceļš uz neatkarību" atklāšanā.

Dombrovskis arī piedalīsies svinīgajā ceremonijā Lietuvas Seimā un Seima spīkera rīkotajās pusdienās.

1989.gada 23.augustā aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, izveidojot kopīgu un vienotu Baltijas ceļu no Tallinas līdz Viļņai.

BNS