Sabiedrība
2009. gada 30. oktobris, 20:20

Zatlers arī šogad piedalīsies Lūgšanu brokastīs

Jauns.lv

Arī šogad Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies Lūgšanu brokastīs, liecina valsts pirmās personas darba kārtība.

Šogad Lūgšanu brokastis notiks 6.novembrī Melngalvju namā no plkst.9.

LETA jau ziņoja, ka pērn savu dalību Lūgšanu brokastīs Zatlers pamatoja kā labu iespēju ar uzaicinātajiem dažādu reliģisko un sabiedrisko grupu pārstāvjiem pārrunāt sabiedrībā aktuālās tēmas, īpaši akcentējot mūsu valstī tik ļoti nepieciešamo savstarpējo iecietību.

Lūgšanu brokastis ir starptautiska kustība, kas norisinās daudzās valstīs, un uz tām tiek aicināti valsts līderi sadraudzībai, iedrošinājumam un Dieva meklējumiem lūgšanās.

Latvijas valsts Lūgšanu brokastis ir daļa no vēsturiskas kustības, kas 1952.gadā aizsākās ASV, Vašingtonā. Šajos pasākumos viesus ir uzrunājuši tādi pasaulē ievērojami cilvēki kā māte Terēze no Kalkutas un pasaulslavenās īru rokgrupas "U2" līderis un solists Bono.

Eiropā Lūgšanu brokastis tiek organizētas tādās valstīs kā Lietuva, Igaunija, Anglija, Vācija un Skandināvijas valstis. Ikgadējā pasākumā Briselē Lūgšanu brokastis tiek organizētas Eiropas Savienības mērogā.

Pirmajā prezidentūras gadā Zatlers neatsaucās aicinājumam apmeklēt Lūgšanu brokastis. Arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga neapmeklēja Lūgšanu brokastis.

LETA