Segliņš Šlesera runas par valdības gāšanu nosauc par muļķībām
Politika
2009. gada 16. novembris, 13:22

Segliņš Šlesera runas par valdības gāšanu nosauc par muļķībām

Jauns.lv

Tautas partijas valdes priekšsēdētājs Mareks Segliņš LPP/LC līdera Aināra Šlesera sestdienas kaismīgās runas par iespējamo valdības krišanu, balstoties uz Tautas partijas un citu politisko spēku atbalstu, patlaban dēvē par muļķībām.

Komentārā par partijas "LPP/LC" līdera Aināra Šlesera izteikumiem par nepieciešamību gāzt pašreizējo valdību un aicinājumu to darīt koalīcijas partijām Segliņš aģentūrai BNS bija kodolīgs: "Runas par valdības krišanu ir muļķības."

Jau vēstīts, ka arī citu koalīcijas partiju pārstāvji iepriekš Šlesera izteikumus vērtēja vien kā vēlmi piesaistīt sev uzmanību un jau sākto priekšvēlēšanu reklāmas kampaņu, uzsverot, ka patlaban LPP/LC spēku samērs parlamentā jebkurā gadījumā neļautu Šleseram ieņemt premjera krēslu.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK līderis Roberts Zīle aģentūrai BNS gan atzina, ka no pašreizējiem koalīcijas partneriem vienīgi jaunajam TP līderim Andrim Šķēlem būtu izdevīgi nomainīt valdību, kas šajā ziņā varētu sadarboties arī ar Šleseru.

Ziņots arī, ka sestdien LPP/LC kongresā Šlesers paziņoja, ka pašreizējā premjera Valda Dombrovska ("Jaunais laiks") vadītā valdība būtu jāgāž pēc budžeta pieņemšanas un jauna Ministru kabineta veidošanu ir gatavs uzņemties viņš. Turklāt, tā kā LPP/LC kopā ar tuvāko partneri "Saskaņas centru" (SC) to nevar izdarīt, viņš mudināja koalīcijas partijas izšķirties par valdības gāšanu.

LPP/LC palika opozīcijā pēc iepriekšējās tās pārstāvja Ivara Godmaņa vadītās valdības krišanas un partijas "Jaunais laiks" iesaistīšanās koalīcijā. Patlaban opozīcijā Saeimā ir gan LPP/LC, gan "Saskaņas centrs", kaut abi šie politiskie spēki veido valdošo koalīciju Rīgas domē.

BNS/Foto:LETA