Dailes teātrī izgāžas izrāde
Kultūra
2009. gada 11. decembris, 19:20

Dailes teātrī izgāžas izrāde

Jauns.lv

Izrāde „Kis kis – ņau ņau”, kuras pirmizrādē aktrise Esmeralda Ermale svinēja savu 53. dzimšanas dienu, atzīta par māksliniecisku neveiksmi un noņemta no Dailes teātra repertuāra.

5.decembrī režisore Anita Sproģe Dailes teātrī iestudēja ungāru autora Ištvāna Erkēņa spēles pieaugušajiem ar nosaukumu „Kis kis – ņau ņau”. Tās pirmizrādes vakarā mīļu kolēģu un draugu lokā aktrise Esmeralda Ermale svinēja savu 53. dzimšanas dienu.

Izrāde bija īpašs veltījums teātra vidējās un vecākās paaudzes aktieriem, kuriem šeit tika ļauts parādīties citā ampluā un mazliet paspēlēties. „Kis kis – ņau ņau” bija iecerēta kā spēle, kurā cilvēki cits ar citu un otra cilvēka jūtām un dzīvi rotaļājas kā kaķis ar peli – nežēlīgi un neapzināti. Taču vienlaikus cietsirdīgajās rotaļās sastopams daudz veselīga humora un cilvēcības, un līdzās dramatismam pastāv arī smaids.

Izrādes pirmizrāde gluži neviļus sakrita ar aktrises Esmeraldas Ermales 53. dzimšanas dienu, tāpēc viņa to piedzīvoja īpaši pacilātā noskaņojumā. Jo kas gan var būt skaistāka dāvana aktierim kā būt uz skatuves!

Tomēr šis prieks nebija ilgs. Piecas dienas vēlāk, 11. decembrī, Dailes teātrī notika paplašinātā repertuāra padomes sēde, kurā piedalījās Dailes teātra valdes loceklis Andris Vītols, režisors Dž. Dž. Džilindžers, aktrise Rēzija Kalniņa, teātra mārketinga direktore Indra Rubene, literārā padomniece Evita Mamaja, trupas vadītāja Indra Laure, kā arī izrādē nodarbinātie aktieri. Pēc tikai divām nospēlētām izrādēm kopīgi tika pieņemts lēmums par „Kis kis – ņau ņau” noņemšanu no repertuāra. „Atzīstot šo izrādi par māksliniecisku neveiksmi, kas radusies dažādu apstākļu sakritības dēļ, Dailes teātris uzņemas atbildību par šo lēmumu un atvainojas visiem skatītājiem par sagādātajām neērtībām,” ziņo Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva