Rīgas domnieki atbalsta Rīgas Slimokases likvidēšanu
Sabiedrība
2010. gada 4. janvāris, 11:13

Rīgas domnieki atbalsta Rīgas Slimokases likvidēšanu

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti atbalstīja "RSK apdrošināšanas AS" likvidēšanu. Galīgais lēmums būs jāpieņem domes sēdē.

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) izvirzītajām prasībām, paredzēts izbeigt RSK darbību un sākt tās likvidāciju, liecina komitejas deputātiem sagatavotais domes lēmumprojekts.

FKTK padome pieņēmusi lēmumu apturēt visas RSK izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai līdz nākamā gada 31. janvārim.

FKTK šādu lēmumu pamato ar apdrošināto personu interešu aizsardzību.

Saskaņā ar šo lēmumu RSK ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, taču kompānija turpina pildīt līdz šī lēmuma pieņemšanai noslēgto apdrošināšanas līgumu saistības.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka RSK vadība un akcionārs Rīgas dome nespēja veikt savlaicīgus pasākumus, lai nodrošinātu apdrošināšanas kompānijas darbību atbilstoši "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma" prasībām, skaidro FKTK.

FKTK padome uzdod par tiesisku pienākumu nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz nākamā gada 31. janvārim, nodrošināt maksātspējas prasības izpildi un tehnisko rezervju segumu pilnā apmērā ar aktīviem atbilstoši "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma" prasībām.

Rīgas dome bija plānojusi lemt par RSK akciju nodošanu privatizācijai, piemērojot privātā kapitāla piesaistīšanas metodi, bet lēmuma pieņemšana tika vairākas reizes atlikta Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā darbu sāka jaunais RSK vadītājs un vienīgais valdes loceklis Juris Jansons.

RSK izveidota uz apdrošināšanas AS "Rīgas slimokase" bāzes.

LETA / Foto: LETA