Valsts, kurā politiķi zog naudu no bērniem, nav pelnījusi pastāvēt
Politika
2010. gada 27. februāris, 14:01

Valsts, kurā politiķi zog naudu no bērniem, nav pelnījusi pastāvēt

Jauns.lv

Valsts, kurā politiķi zog naudu no bērniem, nav pelnījusi tiesības pastāvēt, "Sabiedrība citai politikai" kopsapulcē teica partijas priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

"Jādara viss, lai mums nebūt kauns no Paula Stradiņa par zagšanu slimnīcās un izmisušiem bērniem. Zagļiem nav vietas politikā, bet zagļiem ir vieta cietumā," sacīja Štokenbergs.

Viņaprāt, ir tikai divas alternatīvas, lai attaisnotu pašreizējo Latvijas izveidotāju un arī nākotnes Latvijas iedzīvotāju cerības. Pirmā alternatīva būtu kardināli mainīt līdzšinējo politiku.

"Politikā vajadzīgi jauni, kompetenti un drosmīgi cilvēki," sacīja Štokebergs, kurš, kā liecina aģentūras LETA arhīvs, no 2004.gada līdz 2006.gadam bijis Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) padomnieks ekonomikas jautājumos, 2006.gada aprīlī tika apstiprināts par ekonomikas ministru Kalvīša valdībā, bet tā paša gada novembrī - par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Kalvīša valdībā.

Uzmest valsti...

Savukārt otra alternatīva ir tā, ko jau pašlaik var novērot Latvijā, kad tūkstošiem cilvēku pamet šo valsti, jo nejūtas piederīgi un gaidīti. "Nedrīkst gaidīt vēlēšanas, lai tad pateiktu, ko darīsim, jo nogurušie cilvēki sakravās koferus un aizbrauks," pārliecināts ir SCP priekšsēdētājs.

"Patlaban 52% valsts iedzīvotāju ir līdz kaklam tas, kas notiek šajā valstī. Doma pamest valsti liekas pievilcīgāka nekā palikt šeit un strādāt. Uzmest valsti ir labāk nekā maksāt nodokļus. Un to var saprast," sacīja Štokenbergs, "Ja Saeimai izdauzītu visus logus, skāde būtu mazāka nekā, ja valsti pamet ducis cilvēkus vai ducis cilvēku ir bez darba."

Partijas priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka "ir pienācis laiks sakārtot to, ko esam sacūkojuši pēdējo 20 gadu laikā, lai nav kauns par to, kādu valsti atstājam bērniem un lai nav jākaunas no tiem, kas mums šo valsti atstāja".

Štokenbergs, stāstot par Latvijas ceļu 20 gadu laikā, izmantoja salīdzinājumu ar sportu un Latvijas olimpiešu veiksmīgajiem startiem Vankūverā. "Esam parādījuši, ka spējam būt pasaules čempioni straujā nobraucienā uz leju - ar galvu vai kājām pa priekšu, bet uz leju. Tas der sportā, bet neder valstī, tāpēc ir laiks kāpt augšup un Latvija to ir spējīga izdarīt un izdarīs," sacīja SCP priekšsēdētājs.

Slavē savu partiju un premjeru

Štokenbergs biedru kopsapulcē atskatījās un slavēja SCP paveikto kopš dibināšanas, piemēram, referendumu par pensijām. Slavēja arī Valda Dombrovska (JL) valdības paveikto pie nelietderīgo tēriņu samazināšanas valsts budžetā.

Šodien Rīgas Stradiņa universitātē notiek partijas "Sabiedrība citai politikai" kārtējā biedru kopsapulce, kurā tiks lemts par SCP dalību partiju apvienībā "Vienotība".

Uz kongresu ieradušies 304 SCP biedri.

Kopsapulces otrajā daļā kopsapulces dalībnieki tiks iepazīstināti ar ziņojumu par topošās politisko partiju apvienības "Vienotība" programmas vadlīnijām, kam sekos debates un balsojums par SCP dalību partiju apvienībā "Vienotība".

Saskaņā ar "Latvijas faktu" aptaujas datiem par "Sabiedrību citai politikai" janvārī būtu gatavi balsot 3,6% vēlētāju.

LETA/foto:LETA