112
2010. gada 12. marts, 15:17

Avārijā Igaunijā bojā gājis Latvijas valstspiederīgais

Jauns.lv

Avārijā Igaunijā piektdienas rītā bojā gājis Latvijas valstspiederīgais, bet vēl pieci cilvēki - trīs latvieši un divas igaunietes - guvuši ievainojumus, vēsta Igaunijas laikraksts "Postimees".

Satiksmes nogadījums notika Pērnavas apriņķī šosejas Tallina-Pērnava-Ikla 103.kilometrā.

Avāriju izraisījusī automašīna BMW ar Latvijas numuriem braukusi Tallinas virzienā un krustojumā veica apdzīšanas manevru.

"Viņš veica apdzīšanas manevru krustojuma zonā, kur tas ir aizliegts, un sadūrās ar pretējā virzienā braucošu automašīnu "Toyota Avensis"," laikrakstam stāstīja Igaunijas autoceļu policijas preses sekretārs Mihkels Loide.

Kā stāstīja aculiecinieki, BMW vadītājs slidenā autoceļa dēļ zaudēja kontroli pār automašīnu brīdi pirms sadursmes.

Sadursmē automašīna BMW smagi sadragāta, un glābējiem nācās atgriezt automašīnai jumtu un citas daļas, lai atbrīvotu cietušos Latvijas valstspiederīgos.

Avārijā cieta visi četri cilvēki, kas atradās automašīnā BMW. Viņi ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā, kur viens no viņiem nomira.

Otrā automašīnā braukušās igauņu sievietes - 1975.gadā dzimusī Kriestela un 1982.gadā dzimusī Anastasija - avārijā guvušas vieglas traumas un pēc apskates slimnīcā atlaistas mājās.

Kā notikumu vietā norādīja glābēji, abas sievietes tikušas cauri sveikā, lielā mērā pateicoties tam, ka bija piesprādzējušās. Pagaidām nav skaidrs, vai BMW braucošie bija piesprādzējušies.

Loide sacīja, ka avārijas brīdī bijusi slikta redzamība - putināja sniegs un ceļš bija slidens.

Avārijas dēļ uz vairākām stundām bija traucēta satiksme uz šosejas Tallina-Pērnava-Ikla.

Pērnavas autoceļu policijas vadītājs Irme Vebers atgādināja, ka vadītājiem uz autoceļiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jo laika apstākļi ir ļoti mainīgi - kādu dienu spīd saule un sniegs kūst, bet nākamajā dienā atkal valda ziema.

LETA