Sabiedrība
2010. gada 20. marts, 19:20

Latvijas Zaļo partiju turpinās vadīt Vējonis un Silenieks

Jauns.lv

Latvijas Zaļās partijas (LZP) 21.kongresā par partijas līdzpriekšsēdētājiem tika atkārtoti ievēlēti vides ministrs Raimonds Vējonis un Viesturs Silenieks.

Par Vējoni no 121 kongresa delegāta nobalsoja 103, par Silenieku - 108, bet par trešo kandidātu, kurš pats izvirzīja savu kandidatūru, Juri Fogeli - 18.

Par LZP valdes priekšsēdētāju gandrīz vienprātīgi tika ievēlēts Andrejs Svilāns, par kuru no 122 balsotājiem savu balsi atdeva 121.

Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs un biroja vadītājs Arnis Luhse kongresa dalībniekus informēja, ka patlaban LZP ir 504 biedri, lai gan 2009.gadā to skaits sasniedza 641, bet aptaujājot partijas biedrus tika konstatēts, ka daudzi no biedriem vairs aktīvi nedarbojas, vai arī izstājušies.

Tāpat Luhse informēja, ka patlaban pēc 2009.gadā notikušajām pašvaldības vēlēšanām LZP ir 13 deputāti deviņās pašvaldībās, kas ir krietni mazāk nekā pēc iepriekšējām pašvaldības vēlēšanām, kad partijai bija 21 deputāts.

Kongresa laikā arī tika atbalstīti grozījumi partijas statūtos, kas paredz svītrot punktu par septiņu domes locekļu ievēlēšanu. Turpmāk LZP domi veidos 13 deputāti,19 nodaļu vadītāji, divi līdzpriekšsēdētāji un pieci valdes locekļi.

Jau ziņots, ka šodien Latvijas Kara muzejā notika LZP 21.kongress.

Kongresā bija līdzpriekšsēdētāju Raimonda Vējoņa un Viestura Silenieka ziņojumi un atskaites, LZP valdes priekšsēdētāja ziņojums un pārskats par partijas darbību 2009.gadā.

Kongresa delegāti arī pārrunāja LZP gatavošanos 10.Saeimas vēlēšanām.

Kongresā tiks pārvēlēti LZP līdzpriekšsēdētāji un valdes priekšsēdētājs, un valde.

LETA