Mūžībā aizvada latviešu roka leģendu Jāni Grodumu
Sabiedrība
2010. gada 22. jūnijs, 17:01

Mūžībā aizvada latviešu roka leģendu Jāni Grodumu

Jauns.lv

„Līvu” mūzikas un Ievas Akurateres dziedājuma pavadīts, no Rīgas krematorijas Sēru zāles aizsaulē šodien, 22. jūnijā, tika aizvadīts leģendārais mūziķis Jānis Grodums (1958–2010).

­

Pēdējā gaitā Grodumu pavadīja tuvinieki, draugi, viņa mūzikas fani un citi, kas izauguši kopā ar viņa dziedāto „Dzimto valodu” un „Ziņģi par bailēm”. Uz mūziķa šķirsta klēpjiem vien sagūla ziedi un Jāņu vainagi, pēdējā gaitā Grodumu aizvadīja mācītājs Juris Rubenis. „Grodums bija stīga, ar kuras starpniecību Visaugstākais šajā dzīvē nospēlēja dažas notis,” atvadu vārdos teica mācītājs. Līdzjūtības un izturības vēlējumus saņēma Groduma vismīļākie cilvēki — dzīvesbiedre Elita Patmalniece, Jāņa 80 gadu vecā mamma Ausma, dēls Elviss.

Pavadot pēdējā gaitā savu cīņubiedru, asaras nespēja valdīt arī daudz cietušie „Līvu” mūziķi. Sēru zāles centrā bija milzīgs Groduma portrets, kurā mūziķis uz palicējiem nolūkojas ar sev raksturīgo gaiši ironisko smaidu, turot rokās cigareti – tieši tāds, kādu mēs viņu atcerēsimies.

Jānis Grodums mūžībā devās 15. jūnija vakarā – dažas dienas pēc savas 52. dzimšanas dienas. Mūziķa pēdējā vēlme bija, lai viņš tiktu sadedzināts un pelni izkaisīti Liepājā, Rožu laukumā, vai jūrā.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Purviņš

­