„Trīs tenori” un „Dzelzs vilks” aicinās uz vēlēšanām
2010. gada 7. jūlijā, 12:14

„Trīs tenori” un „Dzelzs vilks” aicinās uz vēlēšanām

Jauns.lv

Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) paspārnē tapusi vērienīga priekšvēlēšanu kampaņa „Tava balss ir svarīga Latvijai!”, talkā ņemot pazīstamus mūziķus.

„Trīs tenori” un „Dzelzs vilks” aicinās uz vēlēšan...
PBLA kampaņā ar koncertiem piedalīsies grupa „Dzelzs vilks”.
PBLA kampaņā ar koncertiem piedalīsies grupa „Dzelzs vilks”.

Kampaņā cilvēki tiks aicināti piedalīties Saeimas vēlēšanās, intervijā Ņujorkā iznākošajam latviešu laikrakstam „Laiks” saka PBLA priekšsēdētājs Mārtiņš Sausiņš.

Projekta laikā izbraukumu koncertos dosies „Trīs tenori”, kuri uzstāsies bez atlīdzības, un grupa „Dzelzs vilks”. Tāpat piedalīties divu līdz trīs minūšu garu klipu izveidošanā piekrituši eksprezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Valsts prezidents Valdis Zatlers. Šāda vienošanās bija arī ar bijušo prezidentu Gunti Ulmani, taču viņš kā „Par labu Latviju!” valdes priekšsēdētājs vairs nav politiski neitrāls un akcijā nepiedalīsies.

Koncerti plānoti 25 līdz 30 vietās Latvijā, 22. septembrī iecerēts pasākums Rīgas Latviešu biedrības namā. „Šajos koncertizbraukumos dosies līdzi arī PBLA pārstāvji, kas uzrunās cilvēkus, aicinot doties uz balsošanu. Tas šobrīd ir pats svarīgākais — pārliecināt cilvēkus doties uz vēlēšanu iecirkņiem un atbildīgi nobalsot,” teic Sausiņš.

Akcijas rīkošanu finansē ārzemju latviešu organizāciju biedri. Sausiņš atzīst, ka PBLA nedrīkst aģitēt par kādu noteiktu politisko spēku, tādēļ kopā ar projekta vadītāju Lauri Krastkalnu notikusi arī tikšanās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja vietnieku Alvi Vilku.

PBLA vadītājs intervijā arī paudis, ka viņš jūnija sākumā tikšanās laikā saņēmis solījumu no premjera Valda Dombrovska strādāt pie deklarācijas par sadarbību ar ārzemju latviešiem. „Dombrovska kungs apsolīja, ka tad, ja viņš būs arī nākamajā valdībā, viņš darīs visu, lai tiktu pieņemta deklarācija par sadarbību ar ārzemju latviešiem, tostarp arī ar „jauno trimdu”. Kā zināms, iepriekšējām valdībām šādas stratēģiskas programmas nebija,” stāsta Sausiņš.

LETA/Foto: LETA