*Havana Club – viens no pasaules slavenākajiem rumiem – ir īstens kubietis, ko 1878. gadā Santakrusadelnortē sāka ražot Hosē Arečibala. Pēc revolūcijas 1959. gadā Arečibalas destilēriju, tāpat kā pārējās, pārvērta par visas tautas īpašumu, tāpēc ģimene izceļoja uz Spāniju, bet pēc tam uz ASV, kur atsāka ražot rumu, taču tam vairs nav nekādas saistības ar oriģinālo Havana Club. Kubas ruma ražotne kopš 1994. gada ir franču alkohola kompānijas Pernod Ricard un Kubas valdības kopuzņēmums.
*Visus Havana Club rumus nogatavina ozola mucās. To norāda apzīmējums añejo. Uzņēmums ruma izturēšanai izmanto baltā ozola koksnes mucas.
*Havana Club rumus pārstāv astoņas varietātes: gaišais, trīs gadus nogatavinātais, speciālais, reserva, 7 gadus nogatavinātais, barrel proof, 15 gadus nogatavinātais, Maximo Extra. Pirmie divi vai pat trīs vairāk ir piemēroti kokteiļu gatavošanai, pārējie – baudīšanai solo.