Sabiedrība
2010. gada 5. septembris, 22:05

Mārupītes applūšanas dēļ pārtraukta 10.tramvaja kustība

Jauns.lv

Sakarā ar Mārupītes pārplūšanu uz nenoteiktu laiku ir slēgta 10.tramvaja satiksme, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme".

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis pastāstīja, ka tramvaja satiksme apturēta aptuveni pirms stundas.

Ojāra Vācieša ielā ūdens ir kļuvis pārāk dziļš un tramvajs applūdušo vietu nevar izbraukt. Tāpēc pieņemts lēmums tramvaju novirzīt maršrutā uz depo un pasažierus tālāk pa maršrutu pārvadāt ar autobusiem.

"Rīgas satiksme" ir gatava jebkurā brīdī atjaunot 10.tramvaja kustību visā maršruta garumā, tiklīdz to ļaus ceļa stāvoklis.

Lai arī pasažieriem ir sagādātas neērtības, "Rīgas satiksme" sola darīt visu, lai nodrošinātu cilvēku pārvietošanos.

Kā ziņots, ir pārplūdusi Mārupīte un ūdens sasniedzis Ojāra Vācieša ielas braucamo daļu.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova, līdz ar to šodien un rīt, 6.septembrī, būs slēgta transporta satiksme O.Vācieša ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Kā skaidroja Kononova, pēc šīs nedēļas lietavām Mārupīte pārplūdusi un ūdens nonācis arī uz O.Vācieša ielas braucamās daļas - tā dziļums ir 30 centimetri. Problēmas izraidījusi šauras caurteka, kura ir aizsērējusi vai aizsprostota.

Pašvaldības dienesti strādā notikuma vietā, lai novērstu pārplūdi.

Aculiecinieku novērojumi liecina, ka applūdusi Arkādijas parka apkārtne, tostarp zem ūdens atrodas arī tuvumā esošais stadions - pa futbola laukumu tagad lepni peld pīles.

LETA