Sabiedrība
2010. gada 30. septembrī, 15:58

"Vienotība" sāk veidot vienotu partiju

Jauns.lv

Politisko partiju apvienību "Vienotība" veidojošo partiju "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" vadītāji ir vienojušies savās partijās sākt sarunas par kopīgas partijas "Vienotība" veidošanu, aģentūru LETA informēja apvienības sabiedrisko attiecību vadītāja Gunda Reire.

"Vienotība" sāk veidot vienotu partiju...

"Ņemot vērā mūsu kopīgos mērķus un veiksmīgo līdzšinējo sadarbību, esam izlēmuši sākt darbu, lai trīs partijas apvienotos vienotā organizācijā. Tas ļaus mums veiksmīgāk un saliedētāk strādāt nacionālas Latvijas valsts mērķu sasniegšanai," uzsver "Vienotības" priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Tiesa, saņemtie "Vienotības" priekšvēlēšanu materiāli neliecina, par apvienības saliedētību. "Jaunā laika" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aicina likt "plusiņus" vairākiem 10.Saeimas deputātu kandidātiem, kuri visi ir JL biedri. Gan Āboltiņa, gan Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete savos aicinājumos vēlētājiem nemaz nav pieminējušas "Vienotības" priekšsēdētāju Kristovski, kurš ir saraksta līderis Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Politisko partiju apvienību "Vienotība" šā gada 6. martā nodibināja partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai".

Apvienības uzdevums ir sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju. Apvienības mērķis ir radīt jaunu politisku kultūru Latvijā, platformu, uz kuras strādāt ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam svarīga pārticīga, godīga un eiropeiska Latvija.

LETA