Vadītājs, kurš notriecis sievieti, atkal brauc dzērumā un policistam piedāvā kukuli
112

Vadītājs, kurš notriecis sievieti, atkal brauc dzērumā un policistam piedāvā kukuli

Jauns.lv

Septembra beigās Strenču novada Plāņu pagastā uz ceļa Smiltene-Strenči aizturēts iereibis autovadītājs, kurš ceļu policijas darbiniekiem piedāvājis 200 latu kukuli.

Vadītājs, kurš notriecis sievieti, atkal brauc dzē...

­

­ ­

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma informēja, kaPlāņu pagastā, autoceļa Smiltene-Strenči 16.kilometrā, tika apturēta automašīna, kuras vadītājs, 1959.gadā dzimis Plāņu pagasta iedzīvotājs, piedāvājis policijas darbiniekam nenoformēt protokolu par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, piedāvājot kukuli. Vīrietis Valsts policijas dienesta automašīnā atstājis 200 latu.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas par kukuļdošanu, par ko paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka vīrietis 2005.gadā, kad pie automašīnas stūres bija sēdies vairāk nekā trīs promiļu alkohola reibumā, bija uzbraucis gājējai, kura mira notikuma vietā. Par šo noziedzīgo nodarījumu vīrietim tiesa piespriedusi divu gadu reālu brīvības atņemšanu.

Tas nav traucējis viņam atkārtoti sēsties pie stūres alkohola reibumā, nu jau bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām. Par pārkāpumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262.panta 2.daļas. Par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, arests, piespiedu darbi vai naudas sods.

Šoreiz vīrietis automašīnu vadījis 3,5 promiļu alkohola reibumā un, kā paskaidrojis izmeklētājam, gribējis "nobraukt tikai mazu gabaliņu".

Kā aģentūru LETA informēja Jukāma, policijā reģistrētā informācija liecina, ka, lai arī ievērojami paaugstināti sodi par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, par ko regulāri tiek informēti iedzīvotāji, dzērušo vadītāju skaits nesamazinās. Aizvadītās nedēļas nogalē Vidzemes reģionā reģistrēti 12 gadījumi, kad vadītājs pie transporta līdzekļa stūres sēdies, būdams alkohola reibumā.

LETA

­