Nākamgad aprīlī vai maijā pieaugs elektrības tarifs
Sabiedrība
2010. gada 5. oktobrī, 19:30

Nākamgad aprīlī vai maijā pieaugs elektrības tarifs

Jauns.lv

Jārēķinās, ka nākamgad aprīlī vai maijā elektroenerģijas tarifs pieaugs, šodien atzina Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce. Pieaugums būšot atkarīgs no gāzes cenas.

Nākamgad aprīlī vai maijā pieaugs elektrības tarif...
Nākamgad varam gatavoties elektrības cenu kāpumam.
Nākamgad varam gatavoties elektrības cenu kāpumam.

Iepriekš arī pašreizējais "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss publiski atzinis, ka elektroenerģijas tarifu izmaiņas plānotas no nākamā gada 1.aprīļa.

Nedz Pūce, nedz iepriekš Bariss neprognozēja, cik lielā apmērā tarifs varētu pieaugt. EM valsts sekretārs piebilda, ka tas būs atkarīgs arī no gāzes cenas.

Pēc viņa teiktā, patlaban Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Augstsprieguma tīkls" tarifus, savukārt drīzumā energokompānija regulatorā plāno iesniegt arī cita meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" tarifu projektu. Arī tas ietekmēs gala tarifu elektroenerģijas lietotājiem, tiesa, par dažiem procentpunktiem.

Sākotnēji Pūce iespējamās tarifu izmaiņas komentēja atturīgi, norādot, ka EM kā "Latvenergo" kapitāldaļu turētāju šis jautājums interesē, taču Latvijā nodalītas atbildības sfēras un par tarifiem lemj SPRK.

Bariss iepriekš informēja, ka izmaiņu apmērs atkarīgs no tā, kā mainīsies uzņēmuma izmaksas, kā arī gāzes cenām. Par cenu pieaugumu tiks lemts nākamā gada sākumā.

Elektroenerģijas tarifs mājsaimniecībām nav mainījies kopš 2008.gada.

LETA/Foto:LETA