Futurologs: tas, ka cilvēki izbrauc no Latvijas, virza progresu
Sabiedrība
2010. gada 21. oktobris, 15:20

Futurologs: tas, ka cilvēki izbrauc no Latvijas, virza progresu

Jauns.lv

Tas, ka cilvēki izbrauc no Latvijas, nav jāvērtē kā drauds, tā ir iespēja, jo zinātnieki ir secinājuši, ka tie, kas dzīvo ārzemēs vismaz sešus mēnešus, ir radošāki.

­

Tā šodien "Lattelecom" 5.konferencē paziņoja futurologs Magnuss Lindkvists. Viņš to nodēvēja par "radošuma dzinēju".

Dzīvošanu ārzemēs Lindkvists minēja kā vienu no radošuma virzītājiem, savukārt otrs, viņaprāt, ir tējas vai kafijas dzeršana un nekā nedarīšana. "Progress notiek, kad idejas mīlējas," pavēstīja futurologs, skaidrojot, ka tās tiek apspriestas un lēnām kļūst par veiksmes stāstu.

Lindkvists mudināja pieturēties pie koncepcijas, ka "neviens nezina neko", kas esot izplatīta Holivudā. Proti, tur cilvēki nezina, kura ideja kurā brīdī "nostrādās". "Ja neviens nezina neko, tad ir jāmēģina daudzas un dažādas lietas," klāstīja futurologs un piebilda, ka, iespējams, sākumā sanāks kaut kas, kas izskatīsies pēc kļūdas, taču kādā citā atbilstošākā brīdī tā būs milzu veiksme.

Kā piemēru viņš demonstrēja kādu video, kurā zēns, metot boulinga bumbu, pakrīt, un bumba aizripo šķībi. Taču pie pašām celiņa beigām tā aizripo uz celiņa vidu un nogāž visus ķegļus.

Tekstu "esam to mēģinājuši jau iepriekš" viņš nosauca par idiotisku. Pēc Lindkvista domām, kļūdas ir jāanalizē, taču ir arī vajadzīga pacietība, lai neatmestu idejas.

Futurologs  paredz, ka turpmākajās desmitgadēs gaidāms uzplaukums inovāciju jomā, un, pēc viņa vārdiem, viena no šokējošākajām inovācijām varētu būt bezvadu elektrība.

Tāpat viņš izteicās, ka daudzas lielās kompānijas ir slinkas, tām ir nauda un tās tikai pērk citas kompānijas. Viņu uztraucot, ka visi grib radīt jaunu "Nokia" vai "Apple", lai gan labāk esot veidot daudzas mazas kompānijas, nevis vienu lielu.

LETA/Foto:LETA

­

Tēmas