Futurologs: Baltijas valstis nogrims. Paliks tikai Gaiziņš un Munameģis
Sabiedrība
2010. gada 24. oktobris, 12:40

Futurologs: Baltijas valstis nogrims. Paliks tikai Gaiziņš un Munameģis

Jauns.lv

Pēc pāris gadiem Latvijā virs ūdens būs palikusi tikai Apes apkārtne un Gaiziņš. Tā liecina amerikāņu futurologa Maikla Gordona Skalliona apjomīgais pētījums.

Pagājušā gadsimta nogalē ASV lielu popularitāti ieguvušais gaišreģis un nākotnes pareģis Skallions publicēja apjomīgu pētījumu ar detalizētām kartēm, kas mūsu planētu sagaida 2012. gadā. Pēc viņa uzskata, Zemes kārtība tiks kardināli mainīta.

No dzelmes uzradīsies sen pazudušais kontinents Atlantīda, bet Antarktīda pārvērtīsies par „zaļo kontinentu” un vienu no planētas „maizes klētīm”. Pāri Amerikai braukalēs kuģi, bet viskardinālākās pārmaiņas sagaidot Eiropu – Skandināvijas vietā būs tikai pāris šēras, Parīze un Londona būs mazas saliņas, bet Roma pilnībā pazudīs zem dzelmes.

Visa šīs prognozes ir balstītas uz tīri „zinātnisku” analīžu pamatiem. Pasaules vadošie futurologu žurnāli uzskata, ka Skalliona prognozes ir vairāk nekā ticamas, jo viss viņa teiktais esot piepildījies par 87%. Tiesa gan futurologu prese aizmirst gan detalizēti izskaidrot, kuras tad īsti slavenā gaišreģa prognozes ir piepildījušās.

Tā kā grandiozās izmaiņas Zemes tektoniskajos slāņos jau sākušās 1996. gadā un noslēgsies pēc pāris gadiem, ir jādomā, ka nesenā Mārupītes pārplūšana nebija vis bebru darbs vai caurtekas apsaimniekotāju paviršība, bet gan Mēness orbītas izmaiņas sekas. Arī šī pavasara plūdi Latvijas laukos nebija vis sniegotās ziemas sekas, bet gan mistiskā zvaigžņu ceļa trajektorijas izmaiņas.

Kasjauns.lv ielūkojās Skalliona sastādītajās kartēs un konstatēja, ka tuvāko pāris gadu laikā Baltijas valstu iedzīvotājiem ir tikai dažas vietas, kur viņi var paglābties no noslīkšanas:

* Igaunijā – Munameģis;

* Latvijā – Gaiziņš un Apes novads (pašu Api neieskaitot);

* Lietuvā – Jozapines kalns Baltkrievijas pierobežā un lauku apvidi netālu no Utenas(pašu Utenu neieskaitot).

Elmārs Barkāns