Drošības policija nesāks procesu par latviešus aizskarošo klipu
Sabiedrība
2010. gada 25. oktobris, 16:27

Drošības policija nesāks procesu par latviešus aizskarošo klipu

Jauns.lv

Drošības policija nav saskatījusi nacionālā naida kurināšanu laikraksta "Dinaburg Vesti" interneta vietnē ievietotajā grupas "Skaistule un briesmonis" dziesmā "Mana profesija - latvietis".

Tādēļ nolemts atteikt sākt kriminālprocesu. Šāds lēmums pieņemts, jo netika konstatētas Krimināllikuma 78.panta pazīmes jeb nacionālā naida kurināšana, aģentūrai LETA sacīja DP priekšnieka palīdz Kristīne Apse-Krūmiņa.

Kā ziņots, nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) uzskata, ka dziesma un klips "Mana profesija - latvietis" ir nepārprotami vērsta uz nacionālā naida kurināšanu, tādēļ aicināja iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (JL) personīgi pievērst uzmanību DP sāktajai lietas izvērtēšanai, ko lūdzis portāls "KasJauns".

Laikraksta "Dinaburg Vesti" galvenais redaktors Romāns Samarins aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka nekāda īpaša mērķa šīs dziesmas izvietošanai laikraksta mājaslapā neesot bijis. Vasarā pilsētas svētku laikā šīs dziesmas izpildītājs viesojies Daugavpilī. Laikrakstā tikusi publicēta intervija ar viņu, bet mājaslapā izvietotas grupas "Skaistule un briesmonis" dziesmas.

Krimināllikuma 78.pants par darbību, kas apzināti vērstas uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

LETA