Krauklis gandrīz paliek bez olām
Sabiedrība
2010. gada 23. decembris, 10:08

Krauklis gandrīz paliek bez olām

Jauns.lv

Bijušais Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis nesen Valkā iepirkās, taču izvēlētā panna bijusi dārgāka nekā viņam bija sākumā izlicies, un rezultātā ar 20 latiem neesot pieticis, lai apmaksātu pirkumu.

­

„Varbūt to pannu nevajadzēja ņemt?” Krauklis vaicājis savai līgavai un gaidāma bērna mātei Līgai Avotai, kad pārdevēja paziņojusi, ka par produktiem un izvēlēto pannu vēl nepieciešami divi lati. „Vajag gan! Kur tad mēs cepsim olas?” nelokāma bijusi bijušā politiķa dzīvesbiedre.

Pietrūkušo naudu Avota Krauklim no sava maka gan neesot piedāvājusi. Šo situāciju veikalā novērojis kāds strādnieks, kas Valkā strādā tā saucamajā „simtlatnieku” programmā, un, kad braucot mājup viņš amizanto atgadījumu ar Kraukli un pannu stāstījis pārējiem, visi strādnieku autobusa pasažieri esot gardi nosmējušies.

„Jā, tā ir taisnība, ka pirkām pannu,” kasjauns.lv saka Vents Krauklis un paskaidro: „tā ir panna, kas paredzēta vienas olas uzcepšanai. Lai uzceptu pāris olas, nav jāizmanto lielā panna.” Krauklis gan saka, ka nauda pirkumam tomēr pietikusi. „Nu Valkā jau visi visu par mani zina piecreiz labāk nekā es pats,” viņš atzīst. Tomēr lielā uzmanība viņam neliekot justies neērti – pie atpazīstamības bijušais Valkas mērs jau sen esot pieradis. Ģimenē galvenā ēdienu gatavotāja esot Līga, un Vents mīļoto slavē kā izcilu saimnieci. „Viņai itin viss izdodas ļoti, ļoti garšīgi!”

Vaicāts, kā gatavojas svinēt Ziemassvētkus, Krauklis stāsta, ka tie tikšot atzīmēti viņa lauku mājās. „Svinēsim šaurā lokā ar Līgu un mūsu mammām. Galdā celsim tradicionālos latviešu ēdienus – pašu ceptas piparkūkas, zirņus, pupas... Līga šogad pirmoreiz mēģinās pagatavot cepeti pēc jaunas receptes – ar īpašu konjaka pildījumu.”

Atgādinām, ka šie Ziemassvētki Venta Kraukļa ģimenei būs ļoti īpaši, jo pašlaik viņa draudzene ir abu kopīgā mazulīša gaidībās. Krauklis neslēpj prieku par gaidāmo atvasīti, un ir gandarīts par to, ka topošā māmiņa jūtoties lieliski.

Inta Mengiša/Foto: no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

­