Sabiedrība
2011. gada 31. janvāris, 18:20

Premjers saņem ārsta atļauju un rīt plāno vadīt sēdi

Jauns.lv

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien saņēmis sava ārstējošā ārsta atļauju un rīt, 1.februārī, plāno vadīt kārtējo Ministru kabineta sēdi.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka ārsts atļāvis "atvieglotā režīmā" atsākt darba gaitas, tāpēc jau rīt Dombrovskis esot apņēmies ierasties darbā un vadīt valdības sēdi, pēc kuras atkal dotos mājās.

Pagaidām gan neesot zināms, kad valdības vadītājs pilnvērtīgi varētu atgriezties darbā.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas ceturtdienā premjeram tika konstatēta temperatūra un vēlāk diagnosticēta gripa. Iepriekš tika plānots, ka darbā viņš varētu atgriezties tikai uz nedēļas beigām, kad premjeram ieplānota dalība Eiropadomes sanāksmē Briselē.

Kā ziņots, valdības vadītāja slimības laikā viņu aizvieto tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

Cilvēki, kas slimo ar gripu, var inficēt citus cilvēkus piecas līdz septiņas dienas kopš saslimšanas, pat ja gripa norit vieglā formā, aģentūru LETA informēja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) prezidente Sarmīte Veide.

"Vismaz piecas dienas mājās ir jāiztur, ja slimo ar gripu," sacīja Veide. Turklāt četrās dienās gripas slimnieki parasti pilnībā neatveseļojas. Un, ja pacients slimo, tad viņam nevajadzētu doties uz darbu, tādā veidā viņš riskē iegūt gripas komplikācijas un inficēt citus, uzsvēra LĢĀA prezidente.

LETA