Tā izskatās Jaunbērzes fermā, kur vakar traģēdijā dzīvību zaudēja 4 cilvēki. FOTO
Noplūdē Jaunbērzē viens no bojāgājušajiem ir saimniecības agrākais īpašnieks - tētis pašreizējam īpašniekam.
Novadu ziņas
2016. gada 22. jūlijs, 22:16

Tā izskatās Jaunbērzes fermā, kur vakar traģēdijā dzīvību zaudēja 4 cilvēki. FOTO

Jauns.lv

Trīs no cilvēkiem, kuri gāja bojā traģiskajā negadījumā Dobeles novada Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā "Makleri", bijuši nelegāli nodarbināti, piektdien vēstīja Latvijas Televīzija.

Viena no darbiniecēm, kura gāja bojā gāzes noplūdē, bija piecu bērnu māte, un visi bērni bija saimniecībā negadījuma laikā. Divi no bērniem nogādāti slimnīcā, bet trīs - krīzes centrā.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Jaunbērzes pagasta pārvaldnieks Raimonds Sīpols teica, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības agrākais īpašnieks, kuram tā piederēja no 1999.gada līdz 2016.gada 13.aprīlim.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša pavēstīja, ka cietušie ir 10 gadus vecs zēns, 13 gadus veca meitene, kā arī 36 gadus vecs vīrietis. Dobeles un apkārtnes slimnīcas vadītājs Juris Bogužs apstiprināja, ka visu cietušo stāvoklis ir nopietns.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidroja, ka gāzes noplūde notika, jo sabojājās pretvārsts uz vada, pa kuru no mēslu starpkrātuves pārsūknē šķidrmēslus. Kūtsmēsliem atrodoties slēgtā telpā, tajā veidojoties dažādas gāzes, no kurām galvenās ir metāns, amonjaka emisijas un sērūdeņradis.

Zemnieku saimniecība, kurā notikusi gāzes noplūde, ir "Makleri", kas atrodas Mazzariņos, Jaunbērzes pagastā, apstiprināja Valsts policijā. Saimniecības īpašnieks ir Edgars Maklers.

Uzņēmumu datu bāzes "Lursoft" informācija liecina, ka 2015.gadā saimniecība strādājusi ar 234 941 eiro lielu apgrozījumu un 168 149 eiro lieliem zaudējumiem.

BNS/Foto: Kristīna Miļūna/LETA