Jelgavas novada mērs Caune pieķerts malumedībās?
112
2011. gada 25. februāris, 12:50

Jelgavas novada mērs Caune pieķerts malumedībās?

Jauns.lv

Jelgavas novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni aizturējusi policija, jo pastāv aizdomas, ka viņš ceturtdienas, 24. februāra pievakarē piedalījies malumedībās.

Policija pārbauda Jelgavas novada priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes iespējamo saistību ar nelikumīgām medībām ceturtdienas vakarā, vēsta Jelgavas laikraksts „Zemgales Ziņas”. Šī nav pirmā reize, kad Caune iekuļas pamatīgās nepatikšanās medību sakarā.

„Pie stūres bija Ziedonis Caune”

Ceturtdienas vakarā Valsts policijas pārstāvji, reaģējot uz izsaukumu par nelikumīgām medībām Platones pagastā, tur sastapuši Jelgavas novada priekšsēdētāju Cauni. Viņš gan savu saistību ar medībām pilnībā noliedz.

Platonieks, kurš nevēlas atklāt savu vārdu, bet bija policijā sniegt liecības, „Zemgales Ziņām” atstāstīja ceturtdienas vakara notikumus. Viņš ar draugu atradies savās mājās, kad pirms pulksten 17.30 saņēmis zvanu no netālajām Smedēnu mājām. Saimnieki viņam kā pazīstamam cilvēkam, turklāt medniekam, stāstījuši, ka pagalmā ienākuši divi aizšauti stirnu buciņi.

Saņēmis zvanu, vīrietis kopā ar sievu un draugu automašīnā steigušies uz Smedēnu mājām, kur buciņus ieraudzījuši. Izsaukta policija, un turpat, pagalmā stāvot, viņi izdzirdējuši sešus šāvienus, pēc kā devušies ar auto trokšņa virzienā, līdz ieraudzījuši pretim braucošu sniega motociklu. Motociklam uz šaurā ceļa nebijis, kurp braukt, tas apstājies. Vīri piesteigušies tam klāt, izrāvuši no aizdedzes atslēgas un braucējiem teikuši, ka būs jāgaida, līdz ieradīsies policija.

„Pie stūres sniega motociklam bija Ziedonis Caune, bet aiz viņa sēdēja cits, mums nepazīstams vīrietis ar ļoti dārgu pusautomātisko medību ieroci uz pleca,” Zemgales Ziņām” pastāstīja aculiecinieks.

Vai domes priekšsēdētājs bēga?

Caune centies no aizturētājiem tikt prom, ko viņi esot nofilmējuši ar mobilo telefonu. Netālu aizbraucis vēl viens sniega motocikls. Drīz ieradusies arī policija, kā arī kāda sieviete ar džipu, pēc aculiecinieka teiktā, Caunes auto. „Sieviete no otra vīrieša paņēma ieroci, lai gan mednieks nedrīkst savu ieroci dot citai personai, un aizbrauca,” atstāstīja aculiecinieks. Turklāt tas esot noticis policistu klātbūtnē.

Caunem policisti arī, acīmredzot. ļāvuši doties, jo viņš pēc laiciņa aizbraucis prom. Vēlāk Valsts policijas Jelgavas iecirknī sacīja, ka Caune lūgts ierasties iecirknī.

Caune, atrasdamies policijas iecirknī, „Zemgales Ziņām” pauda sašutumu, ka publicēta informācija par viņa iespējamo saistību ar medībām, jo itin nekāda sakara ar tām viņam neesot. „Es biju trīs kilometru attālumā no vietas, kur atrada stirnas. Vai cilvēks nedrīkst vakarā atrasties pie meža? Man nekāda ieroča nebija,” sacīja Caune. Viņš arī neesot redzējis nevienu citu sniega motociklu un neesot dzirdējis šāvienus.

Pašlaik ir noteikts liegums stirnu medībām. Par šīm nelikumīgajām medībām sākts kriminālprocess, informē Valsts policija.

Caune jau iepriekš grēkojis

Šis nav pirmais skandāls ar medībām, kurā ir iesaistīts Jelgavas novada pašvaldības vadītājs. Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 2009. gada nogalē plašu rezonansi ieguva Caunes rīkotās mežacūku medības darba laikā, kurās piedalījās domes deputāti un pašvaldības iestāžu darbinieki. Vēlāk Caune skaidroja, ka darba laikā pašvaldības darbinieki mežā bija rīkojuši kaut ko līdzīgu „finanšu semināram” un plānojuši pašvaldības budžetu, medības esot bijušas tikai „nevainīgs iegansts”, lai Jelgavas novada domes deputātus un uzņēmējus sasauktu uz budžeta apspriešanu.

Elmārs Barkāns