Politika
2011. gada 19. marts, 15:49

Zaļās partijas kongresā par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Edgars Tavars

Jauns.lv

Latvijas Zaļās partijas kongresa dalībnieki par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlējuši Edgaru Tavaru, kurš līdz šim bija partijas revīzijas komisijas priekšsēdētājs.

Līdzšinējais partijas valdes priekšsēdētājs bija Andrejs Svilāns, kurš izteica vēlmi neturpināt darbu šajā amatā.

Valdes priekšsēdētāja vēlēšanas notika divās kārtās, jo pirmajā reizē, kad amatam tika izvirzītas arī Saeimas deputātes Ivetas Grigules un Valda Kalnozola kandidatūras, nevienam neizdevās saņemt vismaz pusi no 177 kongresa dalībnieku balsīm.

Otrajai kārtai tika izvirzīta Gavare un Tavars. Gavare saņēma balsis 79, bet Tavars - 87. Kopumā otrajā kārtā savas balsis bija nodevuši 167 kongresa dalībnieki.

Kongresa sākumā Grigule asi kritizēja līdzšinējo partijas vadības darbu, norādot, ka līdzpriekšsēdētāji, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis un Viesturs Silenieks, nav varējuši uzturēt aktīvu diskusiju partijā par valdības budžeta konsolidāciju un arī valdības veidošanas procesu.

"Partijas valdes mudinājumi līdzpriekšsēdētājiem būt aktīvākiem lielajā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdē tā arī palikusi kā saucēju balss tuksnesī," sacīja Grigule, pieļaujot, ka partijas vadībai nav vajadzīga viedokļu dažādība, jo tā nav viņiem izdevīga. "Tas ir jābeidz," kritiska bija Grigule.

Viņa uzsvēra, ka partijā nepieciešams kopīgs regulārs darbs, kura pamatā ir ikviena Latvijas iedzīvotāja labklājība, veselība un sociālā stabilitāte.

Pēc skaļajiem aplausiem zālē, bija noprotams, ka viņai piekrīt arī citi kongresa dalībnieki.

Vēl pirms Grigules arī pats Vējonis sava uzrunā norādīja, ka Zaļajai partijai nepieciešama aktīvāka sabiedriskā darbība un, tuvojoties nākamajām pašvaldību vēlēšanām, jābūt skaidram partijas ekonomiskās politikas piedāvājumam.

"Latvijas Zaļajai partijai jābūt pamanāmai, interesantai un daudzšķautnainai partijai. Jāsaprot, ka varam uzņemties atbildību ne tikai par vidi, bet arī citām jomām," sacīja Vējonis.

Kā ziņots, šodien Latvijas Kara muzejā notiek Latvijas Zaļās partijas 22.kongress.

10.Saeimas vēlēšanās Zaļā partija kopā ar Latvijas Zemnieku savienību un partiju "Latvijai un Ventspilij" startēja vienotā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā un kopā ieguva 22 mandātus.

ZZS kopā ar apvienību "Vienotība" veido valdības koalīciju.

LETA Nozare.lv