Kultūra
2011. gada 22. marts, 21:23

Ar izrādi "Puiši smaržo pēc apelsīniem" Spīķeros atsāk darbību "Dirty Deal Teatro"

Jauns.lv

Neatkarīgais teātris "Dirty Deal Teatro" aprīlī pēc četru mēnešu pārtraukuma atsāks aktīvu darbību Spīķeros, un 15.aprīlī pirmizrāde būs iestudējumam "Puiši smaržo pēc apelsīniem".

Iestudējuma "Puiši smaržo pēc apelsīniem" režisors ir Vladislavs Nastavševs, bet lomās - divi citi režisori - Mārcis Lācis un Toms Auniņš.

"Divu jaunu futbolistu fiziskajai darbībai un pārdomām par futbola dabu un spēles jēdzienu kopumā tiks pretstatīts divu padzīvojušu antropologu dialoga ieraksts, kurā viņi runā par mītisko domāšanu, par to, vai tā ir tikai posms mūsdienu, civilizētā cilvēka domāšanā vai arī tā ir pilnīgi atšķirīgs pasaules uztveres un izzināšanas veids. Tādējādi jaunie futbolisti zināmā mērā tiks salīdzināti ar pirmatnējiem iedzīvotājiem. Izrāde veidojas kā fiziskā un radio teātra kolāža," par izrādi pastāstīja radošā grupa.

Jansone pauda gandarījumu, ka pēc teātra darbības iesaldēšanas pērn decembrī izdevies atrast jaunus partnerus, sakopot spēkus un atsākt aktīvu darbību. Bijis arī liels skatītāju un citu nozares kolēģu spiediens turpināt darbību. "Ja izdosies izveidot regulāru izrāžu grafiku, gan jau arī telpas pavilksim.”

Teātris pašlaik gatavo arī septembrī gaidāmā festivāla "Dirty Drama" programmu. Savukārt jau aprīlī līdzās pirmizrādei skatītāji varēs baudīt arī iestudējumus "Bikts", "Jēkabs" un "Mitjas mīlestība".

BNS