Vilciens nebija apdrošināts; sadursme maksās dārgi
112
2011. gada 30. marts, 08:41

Vilciens nebija apdrošināts; sadursme maksās dārgi

Jauns.lv

Uz Ķeguma pārbrauktuves otrdien avarējušais vilciens nav bijis apdrošināts, un sadursme ar baļķvedēju AS "Pasažieru vilciens" (PV) kopumā varētu izmaksāt vairākus desmitus tūkstošu latu.

­

Par to trešdien vēsta laikraksts "Diena", atsaucoties uz uzņēmuma pārstāvja Egona Ālera teikto.

Viņš atzina, ka vilciens neesot bijis apdrošināts, bet pagaidām nevarēja atbildēt, vai uzņēmums centīsies panākt zaudējumu piedziņu no automašīnas vadītāja vai firmas, kam auto pieder, jo PV par notikumu vēl veiks iekšējo izmeklēšanu.

Savukārt automašīnas īpašnieka SIA "Stiga AR" valdes locekle Anna Ramoliņa uz jautājumu, kā uzņēmums rīkosies, ja tam pieprasīs kompensācijas, atbildēja: "Vai tik nebūs otrādi? Mūsu vadītājs ir visu darījis atbilstoši likuma prasībām."

Ramoliņa arī norādīja, ka automašīnai bijusi obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA), bet ne KASKO, un uzņēmums savus zaudējumus segšot no iekšējiem resursiem.

Jau vēstīts, ka otrdienas rīta Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves elektrovilciens sadūrās ar kravas auto. Dzelzceļa satiksme līnijā Rīga-Lielvārde tika slēgta.

Policijā sākta administratīvā lietvedība, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus, tostarp to, kāpēc baļķvedējs atradies uz sliedēm. Baļķvedēja vadītājs un vilciena vadītājs alkohola reibumā nav bijuši.

Pasažieru vilciena sadursme ar kravas auto Ķegumā. LTV ziņu dienesta video

BNS / Foto: Lita Krone/LETA/ekrānšāviņš no LTV video