Politika

Ja partijas ideja piedzīvos fiasko, Čepāne, Kursīte, Druviete un Mūrniece var pamest “Vienotību”

Jauns.lv

Ja partijas ''Vienotība" veidošanas ideja piedzīvos neveiksmi, Saeimas deputātes Ilma Čepāne, Ina Druviete un Janīna Kursīte varētu aiziet pie "Visu Latvijai'', bet Linda Mūrniece – pie Zaļo un zemnieku savienības, ziņo TV3 raidījums ''Nekā personīga''.

Ja partijas ideja piedzīvos fiasko, Čepāne, Kursīt...

Politisko aizkulišu runās it īpaši no "Pilsoniskās savienības'' dzirdams aizvainojums, ka abas pārējās ''Vienotības" sastāvdaļas - ''Jaunais laiks" un ''Sabiedrība citai politikai" neuzklausa viņu ierosinājumus un jau turpat divus mēnešus pat nav atbildējuši uz rakstiskiem priekšlikumiem par to, kādām jābūt kopīgās partijas pamatvērtībām un principiem. Tā vietā Ģirtam Valdim Kristovskim tagad gandrīz vai vienatnē jādomā, kā nomaksāt "Vienotības'' vēlēšanu kampaņas parādus, zem kuriem ir tieši viņa kā toreizējā priekšsēdētāja paraksts.

Nākamnedēļ no Kristovska un viņa vadītās "Pilsoniskās savienības" kongresa tiek gaidīta oficiālā attieksme pret tagadējās apvienības ''Vienotība" pārtapšanu vienā kopējā partijā. Abi pārējie "Vienotības'' dalībnieki – ''Jaunais laiks" un "Sabiedrība citai politikai'' savos kongresos jau ir paziņojuši, ka projektu atbalsta.

LETA