Vilciena mašīnistam, kurš saskrējās ar kravas auto, šis ir ceturtais negadījums
112
2011. gada 13. aprīlis, 20:31

Vilciena mašīnistam, kurš saskrējās ar kravas auto, šis ir ceturtais negadījums

Jauns.lv

SIA "Stiga RM", kuras kravas auto cieta sadursmē ar vilcienu, pārbauda informāciju, kas liecina, ka vilciena mašīnistam šis ir ceturtais ceļu satiksmes negadījums, kurā viņš iesaistīts, "Nozare.lv" informēja uzņēmuma pārstāvis Aldis Gobzems.

­

V­iņš skaidro, ka Valsts policijas Rīgas reģiona un Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas birojs ir atzinis, ka "Stiga RM" piederošā kravas transportlīdzekļa vadītājs nav vainojams ceļa satiksmes negadījuma izraisīšanā šī gada 29. martā uz Ķeguma pārbrauktuves, jo bija ievērojis ceļa satiksmes noteikumus un saskaņā ar tiem brīdinājis vilciena mašīnistu par salūzušo transportlīdzekli uz pārbrauktuves.

Patlaban ir ierosināts kriminālprocess saistībā ar šo ceļa satiksmes negadījumu un "Stiga RM" veic visas nepieciešamās darbības precīzu zaudējumu aprēķināšanai. Gobzems uzsver, ka AS "Pasažieru vilciens" (PV) mašīnistam bija iespējams novērst satiksmes negadījumu.

Pirms elektrovilciena sadursmes ar transportlīdzekli kravas auto vadītājs jau bija apturējis vienu vilciena sastāvu, kas tuvojās pārbrauktuvei no Ķeguma puses, un lūdzis tā vadītāju paziņot pa rāciju par avārijas situāciju citiem vilcienu sastāviem, kā arī, ievērojot otru vilciena sastāvu, bija devies tam pretī, lai apturētu arī no Rīgas tuvojošos vilciena sastāvu. "Līdz ar to šo sadursmi bija iespējams novērst, PV savlaicīgi nododot informāciju visiem vilciena mašīnistiem, kas atradās satiksmē šajā posmā," uzskata Gobzems.

Kā ziņots, 29. martā ap plkst.6.15 Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves notika elektrovilciena un smagās automašīnas sadursme, kā dēļ šajā posmā vilcienu kustība tika apturēta līdz aptuveni plkst.12, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LDz Sabiedrisko attiecību daļā. Negadījumā bojāgājušo un cietušo nav, smagi bojāts vilciena sastāvs.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA

­­