Sabiedrība
2011. gada 12. maijs, 12:20

Zilais karogs šogad plīvos 12 Latvijas pludmalēs

Jauns.lv

Šogad no 13 Latvijas pieteiktajiem kandidātiem Zilā karoga starptautiskā žūrija ekosertifikāta "Zilais karogs" piešķiršanu apstiprinājusi desmit peldvietām un divām jahtu ostām, informē Vides izglītības fonda pārstāvis Jānis Ulme.

Ūdens kvalitātes neatbilstības dēļ Zilā karoga jaunajiem stingrajiem standartiem karogs šogad neplīvos Liepājas Dienvidrietumu pludmalē, savukārt Liepājas peldvietai pie stadiona Zilais karogs piešķirts, nosakot četru gadu pārejas periodu atbilstības nodrošināšanai jaunajiem ūdens kvalitātes kritērijiem un izvērtēšanas metodoloģijai.

Zilais karogs Latvijā šovasar plīvos Rīgas pilsētas Vakarbuļļu peldvietā, Ventspils pilsētas peldvietā, Jūrmalas pilsētas Majoru peldvietā un Jaunķemeru peldvietā, Daugavpils pilsētas Lielā Stropu ezera peldvietā un peldvietā "Stropu vilnis", Engures novada kempinga "Abragciems" peldvietā, Liepājas pilsētas peldvietā "Pludmale pie stadiona", Kuldīgas pilsētas Mārtiņsalas peldvietā un Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuves peldvietā.

Tāpat Zilais karogs ir piešķirts divām labākajām Latvijas jahtu ostām - Liepājas jahtu centram un jahtu piestātnei "Pāvilosta Marina".

Kopumā starptautiskā žūrija ir apstiprinājusi Zilā karoga piešķiršanu 2927 peldvietām un 626 jahtu ostām. Ņemot vērā sezonālās atšķirības, žūrijas sēde, kas lems par karoga piešķiršanu kampaņas dalībvalstīm, kuras atrodas Dienvidamerikā, Āfrikā un Okeānijā, norisināsies septembrī.

Zilā karoga programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda ("FEE International") programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās. Latvijā "FEE International" pārstāv nodibinājums "Vides izglītības fonds".

LETA