Sudrabai pārmet draudzību ar krievu specdienestiem
Politika

Sudrabai pārmet draudzību ar krievu specdienestiem

Jauns.lv

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja - Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai varētu būt problēmas ar pielaidi NATO noslēpumam ilgstošo un pastāvīgo kontaktu dēļ ar bijušo Krievijas specdienestu pārstāvi.

Sudrabai pārmet draudzību ar krievu specdienestiem...

­

Inguna Sudraba apgalvojumus, ka viņai varētu būt problēmas ar pielaidi NATO noslēpumiem dēļ draudzības ar krievu specdienesta pārstāvi, sauc par apmelojumiem.
Inguna Sudraba apgalvojumus, ka viņai varētu būt problēmas ar pielaidi NATO noslēpumiem dēļ draudzības ar krievu specdienesta pārstāvi, sauc par apmelojumiem.

Lai gan Sudraba nekad nav kategoriski noraidījusi iespēju kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, viņas ceļu uz Rīgas pili aizšķērsojot tuvie kontakti ar Krievijas revīzijas palātas vadītāju Sergeju Stepašinu un viņa komandu, vēstīja raidījums. Stepašins savulaik darbojies Krievijas specdienestos un vadījis par Valsts drošības komitejas mantinieku uzskatīto Krievijas federālo pretizlūkošanas dienestu.

Par to esot informēti arī daži politiķi Saeimas prezidijā, tomēr oficiāli šī informācija nav apspriesta ne prezidijā, ne Nacionālās drošības komisijā. Latvijas specdienesti esot devuši signālus, ka Sudrabas ilgstošie un patstāvīgie kontakti ar augstu Krievijas amatpersonu un tās komandu izraisījuši NATO neuzticību, un tādu pielaidi valsts noslēpumiem, kāda nepieciešama Valsts prezidenta amatam, Sudraba neiegūšot.

Pati Valsts kontroliere tos nodēvējusi par apmelojumiem.                            

Sudraba izskanējušos minējumus, ka viņai varētu būt problēmas ar NATO pielaides iegūšanu, salīdzina ar sāgu par bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu kā čekas aģenti.

“Es domāju par to, ko man tas viss atgādina. Un tad es atcerējos – kad Vaira Vīķe-Freiberga pirmoreiz tika vēlēta Valsts prezidenta amatā, arī parādījās sāga par to, ka Freibergas kundze ir čekas aģente, ka viņa varbūt atrodas čekas maisos. Ziniet, tas jau ir tāds noiets etaps – meklēt, kādā veidā cilvēku nomelnot. Es vēlreiz saku – nekas no tā neatbilst patiesībai,” pirmdien LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Sudraba.

Viņa gan nezinot, kas viņu cenšas nomelnot, taču pauda nožēlu, ka cilvēki šādā veidā tērē resursus. “Tā ir tāda politiskā vide, kāda Latvijā ir tipiska – nevis izcelties ar saviem darbiem, bet izcelt sevi, nomelnojot citus. Man vienkārši ir žēl to cilvēku,” viņa piebilda.

Kasjauns.lv/BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA


­